Uusi ristiside on seitsemän viikon ikäinen. Tänään olin toisen kerran fysioterapiassa. Polven kuntoutumisen lisäksi keskustelimme sivuvaivoista eli alaselästä ja kantapäästä. Polvi sai monta uutta liikettä. Tällä kertaa emme joutuneet keskustelemaan siitä, että voiko jotain liikettä tehdä (viime kerralla ”epäilyttäviä” juttuja olivat yhdellä jalalla seisominen ja tasapainolautailu). Voimapuolelle uusia harjoituksia ovat yhden jalan kyykky askeltaen, jumppakuminauhan mukaanotto jalan koukistukseen ja jalkaprässi yhdellä jalalla. Tavallisessa tuolilleistumiskyykyssä huomaa aikamoisen eron alkukesän kuntoutukseen verrattuna. Nyt molemmat polvet pysyvät kiltisti halutussa linjassa, kesällä oikea muljahteli huomattavasti. Tasapainoharjoituksiinkin tuli lisää haastetta, esimerkiksi tähtiharjoituksessa tasapainolautaillaan. Nyt taitaa sitten naapureidennauratus jäädä vähemmälle kun ei tuota lautaa viitsi ulos viedä… Kantapäälle ”määrättiin” jumppaa, jossa noustaan kahdella jalalla varpaille ja laskeudutaan hitaasti yhdellä jalalla alas. Ensi viikolle sovimme hieronta-ajan, silloin mietitään myös, kannattaisiko loppuja turvotuksia yrittää kadottaa lymfaterapialla. Turvotuksesta eroon pääsy saattaisi auttaa jalan takaosan ongelmiinkin.

Olen ollut tämän viikon töissä kotona. Työpaikalla oleminen olisi vähän haastavaa sillä polvi ja nilkka keräävät nestettä ja jalka jäykistyy pitkään istuessa. Kotitoimisto on kätevä kun voi makoilla lattialla, sohvalla ja sängyssä tai vaikka istua jumppapallon päällä ja mönkiä mielensä mukaan.

Tänään oli tarjouksessa affenfileitä (vaikka eivät ne tosin vieläkään halpoja olleet). Illan eväänä oli yrttiahvenia, jotka valmistetaan seuraavaan tapaan: Ahvenfileistä poistetaan ruodot ja fileet laitetaan uunivuokaan. Päälle laitetaan vähän suolaa, reilusti yrttejä (tänään oli Rengon lehtipersiljaa, salvian myöhäissatoa ja basilikaa), oliiviöljyä ja liraus valkoviiniä. Paistetaan 200 asteessa 15-17 min riippuen kalafilekerroksen paksuudesta. Alkuperäisessä The Silver Spoonin ohjeessa on kermaa ja voita oliiviöljyn tilalla. Tämä viritys syntyi kerran kerman puuttuessa. Italialaisissa resepteissä usein käytettävät korppujauhot kannattaa jauhaa itse hyvästä vaaleasta kuivatetusta leivästä.

Lisäksi teimme version helpoista sämpylöistä ja tzatzikia.

Yksi vastaus artikkeliiin “Fysioterapia 2 & yrttiahvenia

  1. Hej!

    Kul att du hittat till min blogg! 🙂 Bra tips att följa din för att träna finska! Jag ska titta in lite nu och då och se om jag kan lära mig något…

    Hoppas allt är bra med er!

    Mvh//Sara

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s