🙂 🙂 🙂 Tänään kävin ensimmäisen kerran hiihtämässä. Jonkin aikaa olin jo odottanut sellaista päivää, että olisi sopivasti pakkasta, ei lumisadetta (kova latu ja helppo saada hyvä pito) ja koipi tuntuisi siltä, että voi kokeilla hiihtämistä. Hiihto sujui jopa paremmin mitä uskalsin odottaa, pystyin hiihtämään ihan normaalisti ja reippaasti. Ensimmäisellä kerralla pysyttelin helpolla ladulla enkä viitsinyt hiihtää pitkään, noin 7 km. Polvessa ei tuntunut miltään (nilkka ilmoitteli itsestään vuorohiihdossa, se taisi väsyä eilisestä pitkästä kävelystä…).  Jospa tästä kohta voisi mennä (nätisti) mäkeenkin…

Tammikuu on alppihiihtoklassikoiden aikaa. Lämmin sää toi tämän viikonlopun Wengenin syöksylaskuun ja pujotteluun lisähaastetta sekä laskijoille että radan kunnostajille. Eilisessä syöksyssä moni laskija ”tipahti palkintopallilta” jo Kernen-S mutkassa, joukossa vauhtilajisuosikkimme Aksel Lund Svindal. Toinen kotikatsomon suosikki Didier Cuche teki yhden isomman virheen ja jäi taas kerran toiseksi. Ehkä ensi talvena Didier… ja jospa olisimme silloin katsomassa kisaa paikan päällä… Tänään pujottelun toisella kierroksella loska lensi ja rata pehmeni kovasti. Ivica Kostelic jatkoi huikeita pujotteluesityksiään ja suosikkimme JB laski kolmannelle jakkaralle.

Päivän ruokaohjeiden pohjana ovat The Food of Francen reseptit. Ratatouillessa ainesosien suhteet eivät ole kovin tarkkoja. Erivärisiä paprikoita käyttämällä saa ruokaan lisää värikkyyttä. Jälkkäreiden alkuperäisessä ohjeessa on vain maitoa mutta riittävän paksun luomumaidon puuttuessa olemme tässä, samoin kuin jätskin teossa, korvanneet osan maidosta kermalla.

Ratatouille

  • 3 kesäkurpitsaa (470 g)
  • 2 munakoisoa (520 g)
  • 2 paprikaa (300 g)
  • 3 pientä sipulia
  • 1 kynsi valkosipulia
  • chiliä (puolikas aika miedosta punaisesta)
  • 2 prk tomaattia (kesällä kypsiä tuoreita tomaatteja)
  • 2 rkl tomaattipuretta
  • laakerinlehti
  • basilikaa, rosmariinia, (timjamiakin voisi laittaa)
  • suolaa
  • lopuksi 2 kynttä valkosipulia ja lehtipersiljaa silputtuna

Pilko kasvikset ja paista ne pannulla erissä. Laita kaikki kasvikset isoon kattilaan, lisää tomaatit ja yrtit. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia. Jos nestettä on paljon, niin voit nostella kasvikset reikäkauhalla kulhoon ja keittää lientä kasaan. Laita kasvikset takaisin ja lisää valkosipulipersiljaseos.

Petits pots de Crème

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kananmuna
  • 3 keltuaista
  • 70 g (ruoko)sokeria

Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet. Kuumenna kattilassa maito, kerma ja vaniljatanko lähes kiehuvaksi. Sekoita kuumennuksen aikana sokeri, muna ja keltuaiset kulhossa vispilällä. Lisää kuuma maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen (siivilän läpi niin vaniljatangosta mahdollisesti irronneet kuidut jäävät siivilään). Lisää vaniljansiemenet. Laita seos pieniin vuokiin (tai vaikka kahvikuppeihin) ja siirrä vuoat isompaan uuninkestävään astiaan. Laita astiaan niin paljon kiehuvaa vettä, että veden pinta on mahdollisimman vähän jälkkäreiden pintojen alapuolella. Kypsennä 140 asteisessa uunissa noin 30 min. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Yksi vastaus artikkeliiin “Hiihtoa ja hiihtoa

  1. Tunnen suunnatonta myötäiloa hiihtostarttisi vuoksi 😀 Ehkä jokusen viikon kuluttua rohkenen itsekin tehdä se, yhdellä sauvalla.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s