Pyöräily on kauhea doping-laji ja kaikki suomalaiset urheilijat saavuttavat menestyksensä ruisleivällä, kaurapuurolla ja halonhakkuulla… tuo se taitaa olla monen uskomus/toive, jota tämän päivän uutiset saattavat  vähän horjuttaa.

Luimupupu seuraa tänään alkanutta STT:n hiihtodoping-jutun käsittelyä suurella mielenkiinnolla suksiurheilutaustansa takia. Sinisilmäinen puputyttö tunsi 80-90-luvun vaihteessa osan meneillään olevan jutun päähenkilöistä ainakin käpälännostotasolla.

Tämän päivän uutisissa kerrotaankin sitten kaikenlaista: Mika Myllylä on kertonut saaneensa EPOa suoneen, K-P Kyrön veli on tutkaillut hiihtäjien kasvuhormoniputeleita Kittilässä bensa-asemalla, hiihtäjiltä on 90-luvun lopulla otettu verta hemoglobiinin laskemiseksi kilpailurajan alle (eivät sentään tehneet Riccoja),… Asiakirjoissa mainitaan myös 90-luvun farmakologinen yhteistyö venäläisten kanssa ja vastustuskyvyn parantamiseen tähtäävä immunologinen projekti.

Aiheeseen liittyen, ”huvittelin” viime viikolla lukemalla Lahden 2001 kisojen dopingselvitysryhmän raporttia. Siinäkin kerrotaan kaikenlaista…

Dopingista sallittuun tankkausmenetelmään, ruokaan. Eilen teimme pitkästä aikaa hummusta eli ”kikhernemuusia”. Ainesten mittasuhteet eivät ole kovin tarkkoja. Kannattaa maistella tahnaa ja lisätä komponentteja maun mukaan.

Perussauvasekoittimen teho ei välttämättä riitä hummuksen tekoon. Jos et omista Bamixia, niin kannattaa käyttää yleiskonetta tai mikseriä. (Hummuksen teko on tosin oiva keino tuhota vanha sauvasekoitin ja hankkia Bamix 😉 …) Olen kyllä tehnyt hummusta pottumuusinuijallakin. Rakenne jää karkeammaksi mutta maku on hyvä. Valkosipulia ei kannata ajella koneella sillä sen maku muuttuu helposti kitkeräksi.

  • 5 dl keitettyjä kikherneitä (itse keitettyjä tai purkista)
  • ainakin 1 dl vettä (tai purkin lientä)
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • 1-2 rkl tahinia
  • suolaa (ei tarvita välttämättä jos käytät purkkiherneitä)
  • 1-2 kynttä valkosipulia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä

Survo kikherneet veden kanssa tahnaksi. Lisää sitruunan mehu, tahini, suola ja öljy. Ajele tasaiseksi. Tarkista maku ja rakenne. Lisää pilkotut valkosipulit (ja lehtipersiljaa). Tarjoiluastian pinnalle voi laittaa oliiviöljyä ja lehtipersiljaa.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s