Eilisellä puutarhointikierroksella Seppälän Prismassa käydessämme (oikeastaan sunnuntaisin pitäisi pysyä poissa kaupoista) päästimme riemun kiljahduksia pakastealtaalla, josta löytyi ranskalaista luomukanaa 🙂 :). Kana päätyi pataan punaviinin, punasipulin ja tomaatin ja mausteiden kera. Tämä kanapata on Rena Salamanin Kreikkalaisen keittiön mukaan sunnuntai- ja juhlaruoka. Mutta TdF-juhlathan meillä on, seuraavat kolme viikkoa… Tänään juhlitaan Garmin-Cervelon Tyler Farraria, jonka vetomiehenä oli keltapaitainen Thor Hushovd.

Kotopoulo kokkinisto alonnisou

  • 1,5 kg luomukana paloiteltuna (8 palan ranskalainen paloittelu)
  • 4-5 pientä punasipulia (ohjeessa 1 iso sipuli karkeaksi paloiteltuna)
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipuretta
  • 1 kanelitanko
  • 4 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 0,5 tl suolaa

Ruskista kanapalat oliiviöljyssä ja nosta ne sivuun. Kuullota paloiteltu sipuli oliiviöljyssä. Lisää kanapalat, kaada viini kanojen päälle ja keitä 2-3 min. Lisää tomaatti, mausteet ja sen verran kiehuvaa vettä, että kanat melkein peittyvät. Kypsennä kannen alla hiljalleen noin tunti. Tarjoa tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.

Kolmatta etappia seuratessa teimme kaura-rusinakeksejä, joiden ohje on Therese Wikströmin kuolaa valuttavasta kirjasta Makeita unelmia Pikkuleivistä suklaakakkuihin (Njut en liten smula).

Kaura-rusinakakut (noin 40kpl)

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl ruokosokeria
  • 180 g vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1-1,5 dl rusinoita (puolet sultanoita ja puolet vihreitä)
  • vajaa 1 tl ruokasoodaa (sekoita jauhoihin)

Sekoita kaikki aineet keskenään. Tee taikinasta palleroita (vihreän kuulan kokoisia), laita ne pellille ja litistä ne kakkusiksi. (Meidän 50 cm leveässä uunissa pellillä oli 20 keksiä.) Paista 150 asteessa reilu 15 min. Anna jäähtyä pellillä. Purkita.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s