Lupasin edellisen kanan yhteydessä kuvasarjan ranskalaisesta paloittelusta, tässä se nyt on. Yksinkertaistetusti lohkominen menee niin, että ensin irrotetaan koivet yksi kerrallaan, poistetaan toivomusluu (ranskalaisen videon vinkin mukaan), irrotetaan rinnat, leikataan koivet kahteen palaan, poistetaan siiven kärjet rintapaloista ja leikataan rintapalat kahteen osaan. Kana leikataan kahdeksaan osaan jotta siitä tulee neljälle syöjälle kullekin sekä vaaleaa että tummaa lihaa. Useasti olemme leikanneet raa’asta kanasta rintapalan kylkiluineen mutta nyt jätimme luut ruotoon ohjevideon innoittamana. Tämä ameriikankielinen videokin on ihan hyvä, siinä toimitaan toivomusluun sekä rintapalojen paloittelun kanssa hieman eri tavoin.

Kana valmistettiin meille ihan uuteen tapaan, kookosmaidon ja tuoreen inkiväärin kera. Ohje tuli kokkiparin päästä.

  • 1 luomukana (tällä kertaa 1,2 kg)
  • 2 sipulia
  • 3 kynttä valkosipulia
  • pieni pala tuoretta inkivääriä (luimupupun puolen peukalon kokoinen pala)
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • pätkä punaista chiliä (2 cm)

Paloittele kana. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litsaa ja kuori valkosipulit. Kuori ja siivuta inkivääri. Halkaise chilin pala ja poista siemenet. Paista kanoja auringonkukkaöljyssä kunnes ne ottavat vähän väriä. Lisää sipulit ja inkiväärit. Paista noin 5 min. Lisää kookosmaito, chili ja suola. Hauduta kannen alla noin tunti (voit tarkastaa kanojen kypsyyden tökkimällä reisiin terävällä veitsellä ja tarkastamalla, että neste on kirkasta.) Jos padan pinnalla on paljon kirkasta rasvaa, niin voit nostella osan lusikalla pois.

Jälkkärinä pöydällä odotti lähileipomon Rüeblicake eli (runsaasti pähkinöitä sisältävä) porkkana(raaste)kakku, varsinainen terveyskakku siis. Täällä porkkanakakkujen päällä on tuorejuustokuorrutuksen sijaan tomusokeria tai valkuaistomusokerikuorrutusta (+ suklaata, jotain tuntematonta ja marsipaaniporkkana).

6 vastausta artikkeliin “Kookoskana ja Rüeblicake

  1. Kiitos kananpilkkomisvinkeistä! Tuo kookos on minulle vähän vieras raaka-aine, mielessä kummittelee, etten tahdo syödä bounty-patukan makuista ruokaa…:)

    1. Ei maistunut Bountylta ;).
      Minullakin oli vielä joitain vuosia sitten vähän ennakkoluuloja kookoksen suhteen, aiheuttajina 80-luvun kookoshiutaleista tehdyt mauttomat keksikakkuset. Ekolon luomukookoslastut ja Italian jätskit ovat muuttaneet mielipiteen aivan toiseksi. Tämä oli ensimmäinen kerta kun laitoimme kookosmaitoa itse ruokaan.

  2. Heh, etsin ohjetta, johon tulisi kanaa ja kookosmaitoa sekä inkivääriä ja minnekäs löysinkään TOP100:sen haulla, kuin tänne 🙂

    1. Ja ihmettelit, että mikäköhän blogi se tämäkin on 😉 ?
      Kana, kookos ja gingeri, mmmm, yksi suosikkiyhdistelmäni. On muuten ankeaa olla kanojen maassa alkeellisissa kokkausolosuhteissa.

      1. Oikeasti tuli vähän nostalginen olo, kun muistelin tuota kohta kolmen vuoden takaista aikaa 😀 Ruoka on pian valmis ja maistelulusikallinen lupasi hyvää ja tuoksut myös! Väri on vähän valju, kuten kookosmaidolla usein, mutta syödään vaikka aurinkolasit päässä! Onkin aika helle, 30 astetta meni rikki tänään!

        Ei muuten ollut Bountysta tietoakaan, kuten lupasit.

        1. Züri-ikävä…
          Bon appetit, toivottavasti koko porukka tykkää. Väriä tuohon saa vaikka porkkanalla, sopii ihan kivasti makuihin.
          Täällä on lämpimämpää luvassa huomisesta alkaen, tänäänkin paistaa.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s