Melkein tyhjässä jääkaapissa oli myös juustovajetta, joten tänään ”oli käytävä” tavallisen ruokakaupan lisäksi Globusin ruokaosastolla. Päivän uudet juustotutut edestä alkaen ovat Tomme Fleuretten valmistajan Rubloz, alppiniityltä maistuva Walliser Alpkäse Leukista ja Graubündeniläisen Käserei Sufersin vuohenjuusto Mascarplin BIO. Erilaisia juustoja, niitä on kyllä tässäkin maassa aikamoinen määrä…

En voinut poistua lihatiskiltä ennen kuin ostoskärryssä oli kaksi illallispöytäämme päätyvää ranskalaista ankanrintaa. Ankkojen valmistuksen perusohje menee suunnilleen näin: Ennen paistamista ankkojen rasvapuolelle leikataan ristikkoviillot, rinnat laitetaan pannulle rasva alaspäin ja annetaan rasvan sulaa hiljaisella lämmöllä. Sulanutta rasvaa nostellaan pois pannusta (sen voi ottaa talteen ja käyttää kokkauksessa). Rasvanpoiston jälkeen nostetaan lämpötilaa ja ruskistetaan rinnat molemmin puolin. Ruskistumisen jälkeen (hyvän) pannun voi ottaa pois levyltä ja antaa ankkojen kypsyä mehevän punertaviksi kannen alla noin 15 min. Meillä ei ole täällä lämpömittaria, mutta kotona tehdyissä tipuissa lämpö oli 59-60 astetta. Ankkojen seuraksi tein värikästä kikherne”salaattia” aineksinaan

  • 1 tlk kikherneitä
  • 2 pientä porkkanaa (violetti ja valkoinen)
  • 2 luimupupun pientä kourallista sardinialaisia pikkutomaatteja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 avokado
  • oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa

 

 

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s