Vauhtilajisuosikkimme, suksitemppumies, sympaattinen Didier Cuche, kertoi tänään lopettavansa tämän kauden jälkeen.  Vuoden sveitsiläisen palkintokaapissa on 5 arvokisamitallia, 6 kristallipalloa ja 18 maailmancupin osakilpailuvoittoa, joista 5 tulevan viikonlopun klassikkomäessä Kitzbühelissä. Kerrottuaan kotisivuillaan että klassikkorinteet ovat suosikkeja, Didi kirjoittaa ”Mit meinem Alter bin ich eigentlich selbst schon ein Klassiker…” … vaikka onkin nuori mies… Peukut pystyssä odotamme, vieläkö Didi on nopein Hahnenkammin rinteessä.

Pitäisikö siis myydä telkkari… ei ehkä kuitenkaan… onhan mäessä ja pyörää polkemassa vielä monta muuta suosikkia, joita on mukava seurata (muuta kuin pyöräilyä ja mäenlaskua meidän telkkarista ei kotona tulekaan, täällä näkyy joka aamu alppisää).

Didin ”eläköitymisen” lisäksi alppirinteiltä kuuluu ikäviä uutisia, Ruotsin Maria Pietilä Holmnerin hyvin alkanut kausi päättyi kaatumiseen tiistain harjoituksissa. Luimupupu toivottaa Marialle tsemppiä ristisideleikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Toisten polvista voikin siirtyä omiin. Olen jo moneen kertaan kertonut, että korjattu jalkani on paljon, paljon vakaampi kuin toinen. Vasemman jalan pepun ja reiden lihaksen jumiutuvat ilmeisesti ainakin osittain tuon löysyyden takia ja polven ympärille on taas pistänyt ikävästi kävellessä pari päivää. Vaiva helpottaa yleensä hierojalla. Kummallista siinä on se, että juostessa ei tunnu mitään. Tänään oli muuten aika mielenkiintoinen reilun 7 km valolenkki Adlisbergillä: lämmintä oli reilu 8 astetta, puut heiluvat kovahkossa tuulessa ja näimme viisi ”bambia”.

Ankkapotut

Maanantain ankan rasvat otettiin pannulta talteen ja laitettiin jääkaappiin. Tänään puolitimme puoli kiloa Züri-luomupottuja ja sivelimme ne uunin lämmetessä sulaneella ankan rasvalla. Potut olivat 225 asteessa timjamin oksien kera noin 40 min.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s