Viime yö oli sen verran viileä, että Uetlibergin rinteet saivat sateesta ohuen lumikuorrutuksen. Juuri ennen pimeän tuloa juoksulenkillämme Zürichin toisella kotimäellä, meitä lähemmällä Zürichbergillä, ei ollut yhtään lumihiutaletta jäljellä. Tänään reippailimme alkulämmittelyksi 100 metrin nousun juoksupaikalle asti, sillä Rigiblickin köysiradan vaunu oli juuri lähtenyt ja 6 min odotusaika tuntui kovin pitkältä. Portaat ja polut nousevat sen verran jyrkästi, että juoksemista ei kannata yrittää, suositeltavampaa on keskittyä kävelyn lomassa rinteessä olevien asumusten kadehtimiseen ;).

Illan salaatissa oli kanaa kahdessa muodossa, lauantain kanasta jääneet rintapalojen siipiosat paloiteltuna ja salaatin vierellä paistettu muna.

Kanasalaatti

  • 1/3 tavallisen kokoisesta (ranskalaisesta) tammenlehtisalaattikerästä
  • kanan jämät kylmänä (ranskalaisen paloittelun rintapalojen siipiosat)
  • 1 rkl aurinkokukan siemeniä
  • 1 rkl kurpitsan siemeniä
  • 1 dl (pakaste)herneitä
  • balsamicoa ja oliiviöljyä
  • 3 kananmunaa paistettuna

Huuhtele, linkoa ja revi salaatti. Irrota kanan lihat luista ja paloittele lihat. Paahda siemenet auringonkukkaöljyssä pannulla. Sulata herneet. Laita kaikki salaatin aineet kulhoon. (Edit: Käskettiin lisätä, että luut laitetaan (bio)roskiin.)

Mikäköhän ihme tämän lähiaikoina leipomoon ilmestyneen päärynäleivonnaisen (Birnenxxxxxx) nimi oli? Kyllä voi ihmisparalla olla huono muisti. Päärynähilloa siinä oli kuitenkin ilmavan taikinan sisällä.

2 vastausta artikkeliin “Kanaa ja munaa

  1. Vau,
    sinulla on kyllä kateutta herättävät maisemat valokuvausta ajatellen!

    1. Joo, onhan täällä vähän erilaiset parvekenäkymät ja lenkkeilypaikat kuin kotona Jyväskylässä. Parvekuvien muuttumista on ollut kiva seurata vuodenaikojen vaihtuessa.

Mitä mielessä?