Pilvipoutainen 20 astetta parin tunnin lähimäille suuntautuneella pyörälenkillämme oli huomattavasti mukavampi sää kuin Giron ensimmäisellä vuoristoetapilla. Italiassa irtiotto pysyikin kuin pysyikin karussa ja norjalaiset sukujuuret omaava Ryder Hesjedal sai pinkin paidan takaisin. Pitkien nousujen aikana on mukava seurata ajajien ilmeitä ja eleitä. Jotkut, kuten Sylvester Szmyd ja Chris Anker Sørensen (joka ei aja Giroa), näyttävät nousun alusta asti kovin kärsiviltä, joillain ilme ei hievahdakaan ja Ivan Basson iloinen kipuamisilme katoaa vasta nousun muututtua hyvin jyrkäksi.

Ajamisen jälkeen vahvistimme itseämme (ennen leppiskakun puolikasta) Ege-marketin lampaan ulkofileillä, paikallisparsalla ja keväisen vihreällä yrttisellä hernesoseella. Lihasta paistettiin kuumalla pannulla voissa pinnat kiinni ja sen jälkeen uunissa valmiiksi lämmitetyssä vuoassa 200 asteessa 7 min. Ennen leikkaamista lihat lepäsivät 10 min. Kypsyys oli ainakin kotikatsomon makuun sopivan punertava ja mehevä. Meillä ei ole täällä lämpömittaria, joten en tiedä lihan sisälämpöä.

Yrttinen hernesose

  • 300 g sulatettuja pakasteherneitä (paikallisluomua)
  • reilu kourallinen yrttejä (salviaa, minttua, lehtipersiljaa, oreganoa ja basilikaa)
  • 1 kynsi valkosipulia
  • ripaus suolaa
  • 3 kukkurallista rkl turkkilaista jogurttia (10% rasvaa)

Huristele herneet, yrtit, valkosipuli ja suola sauvasekottimella. Lisää jogurtti ja sekoita. Timjamin kukat ovat suloisia. Kukkiminen vie kai voimaa vihreän osan kasvamiselta, mutta en ole raskinut leikata kukkia pois vaan käytän niitä ihastelun lisäksi koristeluun.

8 vastausta artikkeliin “Lammasta, herneitä ja poljentaa

  1. Luin tuon poljennan ensin polentaksi.. Tuollainen kesäinen hernesose on ihan mahtavaa. Timjami näyttää erilaiselta kuin täällä peruskaupoissa olevat.

    1. Hävettää tunnustaa, että meillä ei ole koskaan tehty polentaa. Pitäisi korjata tuokin puute.
      Timjamia on ainakin kahdenlaista, tällaista pienilehtisempää puuvartista ja isompilehtistä, jota kaupan ruukkuversiot ovat. Kaupan timjamitkin kyllä vahvistuvat kun ne istuttaa multaan ja laittaa ulos.

  2. Hih, minäkin luin, että polentaa ja ilahduin, kun meinaan sitä nyt ekakerran kokeilla ja ajattelin, että tästäpä neuvot asiaan :)) Sitä näkee mitä haluaa!

    1. Väärin lukeminen on kyllä monesti helppoa ;). Polentaa pitäisi kyllä kokeilla. Aioitko kokeilla ”mannapuuroversiota” vai paistettua polentaa?

      1. Paistettua meinaan kokeilla, huomenna ehkä. Pussi tuota purua on jo ostettuna:)

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s