Kuinka kaunis nimi tuolla Pariisin 14. kaupunginosassa sijaitsevan suosikkiravintolani la Régaladen alkukesän jälkkärillä onkaan. Ravintolan kirjan, Régalade entre amis, ohjeessa (gariguette) mansikoiden seurana on vattuja ja raparperikompotissa vihreä omppu (500 g raparperia, 1 omppu, 100 g sokeria).  Nyt kun mansikoita saa torilta ja lauantaina tehtyä kanelilla ja vaniljalla maustettua, kevysti sokeroitua raparperikompottia oli vielä jääkaapissa, niin suurin haaste oli ranskalaisen rahkan, fromage blancin, jäljitteleminen. Ainakin Ranskassa ja Sveitsissä (muualla en ole pahemmin kokannut) rahkaa saa myös enemmän rasvaa sisältävänä, maultaan pehmeämpänä versiona. (Vähemmän hapan) rahka paranneltuna kermavaahdolla toimi ihan mukavasti.

  • 0,5 l mansikoita
  • 1 prk rahkaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 40 g tomusokeria
  • jauhettua vaniljatankoa (tai vaniljatangon sisusta)
  • raparperikompottia

Survo reilu puolet mansikoista siivilän läpi lusikan avulla coulisiksi (meillä coulista jäi aika paljon yli). Lisää coulisiin hieman sokeria. Viipaloi loput mansikat. Vaahdota kerma, lisää rahka, sokeri ja vaniljaa ja vispaa reippaasti käsivispilällä tasaiseksi. Laita laseihin ensin raparperikompottia, seuraavaksi rahkaseosta, sitten muutama mansikka, coulisia ja lopuksi mansikoita koristeeksi.

Tämä oli suunnilleen puolet kirjan neljän hengen ohjeesta, tuli kyllä reippaan bistrojälkkärin kokoiset annokset. Hyvä, sillä oman sateenpakoilupyöräilyn jälkeen on rankka vuorietappi katsottavana.

Lopuksi suosikkien kuulumisia Ranskan kiertoajelulta: Jens Voigt pääsi eilen upean etapin lopuksi kolmannelle jakkaralle, Fabian Cancellara lähti millä hetkellä tahansa kasvavan perheensä luo.

6 vastausta artikkeliin “Fraîcheurs de fraise et de rhubarbe, fromage blanc battu à la vanille

  1. Ranskaa taitamatonta tuo nimi hiukan hirvittää…Mutta annos ei hirvitä yhtään! Mansikka, raparperi ja vanilja on ihan täydellinen yhdistelmä.

    1. Onhan tuossa nimellä pituutta, en oikein osaa kääntää sitä järkevästi… mansikka-raparperiraikkaus vispatulla vaniljarahkalla? (Fraîcheur=raikkaus nimitystä näytetään käyttävän esim. marinoiduista mansikoista, battu tarkoittaa vispattu, vatkattu, mutta lait battu=maitopirtelö. Onko tuo sittenkin vaniljainen rahkapirtelö??) Herkkua joka tapauksessa :).

      Innokas rahkansyöjä muistutti, että ranskalaisissa rahkapurkeissa lukee usein fromage blanc battu, ”vatkatun” rakenteen merkiksi.

  2. Deliciestillä on sellaista rasvaisempaa rahkaa, muistaakseni n. 10% ja lisäksi vielä luomua. Hyvvää!

    1. Tuon merkkistä smetanaa näin Jyväskylässä marketissa tänään, sillä tuotemerkillä lienee sitten muitakin tuotteita? Pitää vähän googlata:)

      1. Deliciestin nettisivulla käymisen jälkeen tajusin, että näimme Maiskuja Sokoksella. Jospa siellä olisi rahkaakin.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s