Kauppareissu töiden jälkeen ei houkutellut, joten päivällinen piti kasata kaapeista löytyvistä aineksista. Tästä tuli sitten valokuvaajan kauhistus, töhnäilta: teimme tzatzikia, hummusta, lupaamaani porkkanasosetta ja teeleipiä.
Turkkilainen porkkanasose
- 6-8 porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2-1 sitruunan mehu
- 1 tl juustokuminan siemeniä
Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Höyrytä porkkanat hyvin pehmeiksi (25-30 min). Soseuta porkkanat, sitruunan mehu ja oliiviöljy sauva- tai tehosekoittimella. Lisää juustokuminat ja suolaa maun mukaan. Tarjoile esimerkiksi valkosipuloidun turkkilaisen jogurtin ja leivän kanssa tai meze-pöydän osana. Ohje on Ghillie Basanin kirjasta turkkilainen keittiö.
Päivän kysymys: Miksi porkkana saattaa hämmentää suomea opettelevaa kasvissyöjää?
Sikachicken.
Jep! Mieti, millainen otus se on!
Upean väristä tahnaa.
Ja tuo sikakana pisti kyllä naurattamaan… 😀
Höyrytys vielä korostaa porkkanien väriä (hei, tähän tuli kanikin mukaan…).
Onkohan se sikakana sikanaudan sukulainen?
Ai kamala, pork-kana! 😀 Nappasin tahnan ohjeen talteen, kiitos!
Ole hyvä! Tuoteselosteiden lukeminen vieraalla kielellä voi olla haastavaa…
Pork-kana… Täällä repes kans… hauskat viikonloput!
Kyllä mekin tuota nauroimme. Mukavaa viikonloppua sinnekin!
Hetki kesti, mutta sentään tajusin ennen kuin tulin tänne, jossa kaikki olivat tajunneet heti 😉 Hyvät ja halvat naurut. Kiitos niistä ja mukavaa viikonloppua!
🙂 Mukavaa viikonloppua sinnekin!