Kauppareissu töiden jälkeen ei houkutellut, joten päivällinen piti kasata kaapeista löytyvistä aineksista. Tästä tuli sitten valokuvaajan kauhistus, töhnäilta: teimme tzatzikia, hummusta, lupaamaani porkkanasosetta ja teeleipiä.

Turkkilainen porkkanasose

  • 6-8 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • 1 tl juustokuminan siemeniä

Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Höyrytä porkkanat hyvin pehmeiksi (25-30 min). Soseuta porkkanat, sitruunan mehu ja oliiviöljy sauva- tai tehosekoittimella. Lisää juustokuminat ja suolaa maun mukaan. Tarjoile esimerkiksi valkosipuloidun turkkilaisen jogurtin ja leivän kanssa tai meze-pöydän osana. Ohje on Ghillie Basanin kirjasta turkkilainen keittiö.
Päivän kysymys: Miksi porkkana saattaa hämmentää suomea opettelevaa kasvissyöjää?

10 vastausta artikkeliin “Porkkanaa

    1. Höyrytys vielä korostaa porkkanien väriä (hei, tähän tuli kanikin mukaan…).
      Onkohan se sikakana sikanaudan sukulainen?

  1. Hetki kesti, mutta sentään tajusin ennen kuin tulin tänne, jossa kaikki olivat tajunneet heti 😉 Hyvät ja halvat naurut. Kiitos niistä ja mukavaa viikonloppua!

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s