Ison veden takana laskettavia alppihiihdon maailman cupin kisoja odotellessa kävimme polkemassa yllättävän vähäkuraisen peruslenkuran Halssilassa (romahtaneen vesitornin mailla) ja kokkasimme lämmittäviä ruokia. Sonnisatsin pihviliha siirtyi jääkaapin raakakypsytyksestä pannun kautta (3 min/puoli) vetäytyksen jälkeen lautasille ja sai seurakseen leipurin pottuja ja punasipulihilloketta.

Pottuohjeen runko on kirjasta The food of France ja sipulihilloke Ursula Ferrinon kirjasta Trattoria.

Marmellata di cipolle rosse

  • 5 pienehköä punasipulia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 50 g intiaanisokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Puolita ja kuori punasipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi. Kuumenna oliiviöljy. Lisää sipuli ja laakerinlehdet ja paista, kunnes sipulit rentoutuvat. Lisää sokeri ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia. Jos nestettä on liikaa, niin ota keittämisen lopussa kansi hetkeksi pois.

Pommes de terre boulangère

  • 1 kg pottuja
  • 2 sipulia
  • timjamia ja hienonnettua rosmariinia (ohjeessa oli persiljaa mutta sitä ei ollutkaan pakastimessa)
  • 5 dl sydänlientä (ohjeessa oli kana- tai kasvislientä)
  • 2 rkl ankanrasvaa (ohjeessa oli 25 g voita)
  • (suolaa liemen suolaisuuden mukaan)

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Puolita ja kuori sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi. Laita voideltuun vuokaan kerroksittain peruna- ja sipuliviipaleita ja väliin yrttejä. Kaada päälle kuumennettu liemi. Laita pinnalle ankanrasvaa tai voita. Paista 180 asteessa ensin 30 min esim. foliolla peitettynä ja sitten ainakin 30 min ilman peitettä. Me nostimme lopussa hieman lämpötilaa, jotta perunat saivat enemmän väriä.

Vauhtilajisuosikkimme Didier Cuche eläköityi viime laskukauden lopussa, joten nyt suurimmat kannustukset saa, Andreas Romarin lisäksi, Norjan Aksel Lund Svindal. Ylivoimaiseen syöksyvoittoon tänään Lake Louisessa laskenut Aksel kirjoittaa myös mukavaa blogia.

4 vastausta artikkeliin “Pottua, pihviä ja punasipulihilloa

    1. Tarvitsen potunsyöntiin aina jonkun houkuttimen. Keitetty peruna saa minun puolestani jäädä kattilaan, hyvä muusi jo menee mutta erilaiset uunijutut ovat paljon parempia.

    1. Kyllä täälläkin perusevästä popsitaan, sekä lisäkkeenä että pääruokana. Pasta ja tomaattisoosi on monesti lyömätön iltaruoka, varsinkin jos kaupassakäynti ei ole houkuttanut :).

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s