Liikunnallisen puuhailun ollessa tautisena kiellettyä ja olon kuitenkin jo eilisestä hieman helpotettua (varmaankin teidän kaikkien paranemistoivotusten ansiosta 🙂 ) väsäsin itselleni nimpparikakun. Länsinaapurin kahvipöydän superherkullisia mazariineja ei ole tullut tehtyä vuosiin eikä minulla tänäänkään ollut energiaa niiden näpertelyyn, mutta tein mustikkaisen piirakkaversion, oleellisesti Elisabeth Johanssonin kirjan Bär&Bakverk ohjeella.20130220-_DSC8936

Blåbärsmazarin

Pohja:
  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl Amarettoa

Nypi kylmä voi, jauhot ja sokeri sekaisin. Lisää Amaretto ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Tee taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli taikina jauhojen avulla ja nosta se kaulinta apuna käyttäen voideltuun irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija 25 cm alhaalta, 26 cm ylhäältä). Laita pohjan päälle leivinpaperi ja painoksi riisejä, kuivia herneitä (tai järjettömän kalliita keraamisia leivinkuulia, joita en koskaan raski ostaa 10 vuotta käytettyjen riisien tilalle). Paista 200 asteessa 10 min, ota painot ja paperi pois ja paista vielä noin 5 min kunnes pinta ei enää kiillä.

Täyte:
  • 50 g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa
  • 200 g mantelimassaa raastettuna
  • 2 munaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl mustikoita

Sekoita sokeri ja pehmeä voi. Lisää kananmunat ja jauho ja sekoita. Lisää raastettu mantelimassa. Laita mustikat esipaistetun pohjan päälle. Levitä mantelimassatäyte pohjan pinnalle. Paista 175 asteessa 30-35 min. Nosta (melkein) jäähtynyt piirakka vuoasta lautaselle ja koristele tomusokeri-vesikuorrutuksella (noin 2 dl tomusokeria, 1rkl vettä). Tavallisissa mazariineissahan tomusokerikuorrutusta on usein runsaahkosti, tässä kuorrutus ei peitä koko piirakkaa vaan on kuorruksen ja koristelun välimuoto.

Himlagott! Eiköhän tällä tervehdytä.

8 vastausta artikkeliin “Blåbärsmazarin

  1. Tai ainakin on kivempi sairastaa! Ihan vähän kulunut vitsi:) Eilen oli vuoden kaunein päivä tähän asti, toivottavasti samanlaisia tulee monta lisää!

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s