Haaparanta on tavarataivas vaikka jättäisi sinikeltaisessa laatikossa kiertelyn väliin. Eilen ennen kotimatkan jälkimmäistä puolikasta piipahdimme Naturkompanietin ja Haglöfsin outleteissa täydentämässä ulkoiluvarustevarastoa ja ruokaostoksilla ICA Maxissa.

Olen sen verran monta kertaa kehunut länsinaapurin ja tanskalaisten mantelimassoja, että piti ottaa kuva entisestään laajentuneesta mandelmassa-marsipan-kakunkoristehyllystä. Keskimmäisellä hyllyllä on neljää erilaista mantelimassaa, useamman kokoisessa paketissa (200 g – 1 kg). Suosikkini on tällä hetkellä Odensen Lyx, jossa on 60 % mantelia. Mantelimassaa voi käyttää laskiaispullien täytteen ja mazariinien lisäksi piirakkapohjiin, raparperipiirakkaan, täytepulliin, stolleniin ja moneen muuhun leivonnaiseen.20130406-IMG_0189Osasta ostoksia tein uusinnan mustikkamazariinipiirakasta, jonka jälkeen uunissa muhi kaksi Hauhalan hanhenkoipea. Koiven rasvakerrokseen tehtiin viiltoja, joihin tungettiin valkosipulia, pakastesalviaa ja rosmariinia. Kevyesti suolatut koivet olivat ensin 200 asteessa noin 20 min, jonka jälkeen rasvaa oli irronnut vuoan pohjalle niin paljon, että päätimme välttää uunin pesun ja peitimme vuoan foliolla ja laskimme lämpöä 150 asteeseen. Reilun tunnin peiton alla kypsymisen jälkeen poistimme irronneen rasvan ja laitoimme koivet uuniin vielä noin 20 minuutiksi.

Kevään maantiepyöräilyn klassikkokausi jatkui huikean jännittävällä Paris-Roubaix-kilpailulla. Ranskan mukulakiviklassikko eroaa viikko sitten ajetusta belgialaisesta sisaruksestaan Ronde van Vlaanderenista siinä, että mukulakiviosuuksien vaikeus tulee ylämäkien sijaan kiviteiden järjettömästä epätasaisuudesta. Klassikkoparin on onnistunut samana vuonna vuonna voittamaan vain 10 ajajaa, joista 8 on belgialaista ja 2 sveitsiläistä. Kahdesti tuplan on voittanut viime vuoden ykkönen, nyt loukkaantuneena oleva Tom Boonen ja tämän vuoden kisassa hienon vastuksen Sep Vanmarckelta saanut, vasta Roubaixin velodromilla kisan ratkaissut Fabian Cancellara. Huh, kyllä jännitti.

2 vastausta artikkeliin “Mandelmassaa, hanhea ja mukulakivikilpailu

  1. Ensi sunnuntaina sitten vuorossa Amstel Gold Race, toivottavasti tulee taas jännä kisa! 🙂 Taidan poiketa katsomaan onko noita koipia nyt tarjolla. Miten maku vertautuu ankkaan? En ole tainnut hanhea koskaan syödä.

    1. Hyvin paljon se muistutttaa ankkaa maultaan. Kuten ankassakin, liha on tiiviimpää kuin kanassa ja siten vähän haastavampaa purkaa koivesta. Kannattaa kypsyttää koipia ”riittävän pitkään” niin syöminen on helpompaa.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s