Lumi väheni koko kotimatkan ajan kilometrien edetessä. Välietapillamme Torniossa oli talvi plussakelistä huolimatta mutta matkalla satoi monta tuntia vettä vaihtelevalla voimakkudella. S*itväder, kuten ruotsalaiset ystävämme sanoisivat.

Ennen kotimatkaa kävimme täyttämässä auton tyhjät kolot Haaparannalla ICA Maxissa ja Coopissa, jotka kyllä ottaisin mieluusti kotikaupoikseni. Haglöfsin ja Naturkompanietin myymälät katsastimme jo menomatkalla, sinikeltainen loota jäi tällä(kin) kertaa väliin.

Vesikelistä huolimatta jatkoimme pohjoisen tunnelmissa laittamalla illalliseksi poronkäristystä puikulapottumuusilla. Meillä käristykseen laitetaan poron lisäksi sipulia, suolaa ja mahdollisesti mauste- tai mustapippuria tai katajanmarjoja. Käristys on käristys eikä porokeitto, joten vettä ei tarvita, saati sitten olutta. Kermaloraus on sallittu länsinaapurin tavallisesti savustetusta lihasta tehdyssä kärsityksessä souvas/suovas. Kotioloissa voi halutessaan hieman hillitä pottuvoihin nuijalla survottavan voin määrää ja lisätä vähän keitinvettä.

20131222-_DSC3022Olin jokusen kerran reissun aikana miettinyt, miten (kolmas) Reima-juuremme selviää 9 päivää ruoatta jääkaapissa. Kuvittelin sen joko olevan samanlaisessa tilassa kuin ennen reilun viikon takaista ruokintaa, jolloin se näytti rauhalliselta ja hieman vellimäiseltä ja tuoksui siltä, että etikkahappoa oli maitohappoa enemmän  tai sitten homehtuneen. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei toteutunut, Reima kupli iloisesti ja tuoksui raikkaalle :).20131222-_DSC3021

Jaa, tässähän on vielä reilusti aikaa jouluvalmisteluihin. Huomenna ei tarvinne olla ruokakaupassa kaksin.

 

4 vastausta artikkeliin “Reima selvisi paastosta

 1. Joko kauppareissu kärsitty? Minä kävin eilen alkuillasta viimeiset, joten tänään ei ole tarvinut enää lähteä. Ei tainnut tämä meikäläinen joulumaisema ja -sää olla ihan pohjoisen veroinen?

  1. Jep, laitoin kellon soimaan puoli yhdeksäksi, jotta ehdimme torille ennen joululimppujen ja munien loppumista. Torilla oli mukavaa mutta Sokoksella hieman stressaantunut tunnelma. Nyyh, poronkoipia ei ollut tänä vuonna tarjolla…

   1. Hyvissä ajoit olit liikkeellä! Poroa on ilmeisesti ollut nirsusti saatavilla. Ostin eka kertaa muutamaa pateeta, oli niin nättejä, muttei vielä itse tohdi alkaa valmistaa. Tällä on nyt kaikki ruokahommat valmiit, siis sellaiset mitkä voi etukäteen tehdä. 🙂 Oi oi, nyt ei jotenkin malta syödä mitään, kun odottaa kaikkia huomisia herkkuja 😀 Pojat avasivat konvehtirasian, kai sitä yhden päivällisen voi suklaalla kuitata?

    1. Pateita pitäisi kyllä opetella tekemään.
     Meillä on kaikki vasta teko- tai suunnitteluasteella ;). Appelsiinin tuoksu täyttää koko asunnon, kuoret ovat keittyneet puolisentoista tuntia.
     Kyllä suklaasta saa ihan riittävästi energiaa ja ravintoaineita, ainakin jos sveitsiläiseltä kysyy.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s