Nastatossujuoksua ja talvilajeja telkkarin välityksellä, tuttua puuhaa viime viikonlopuilta.

Olemme viime aikoina leiponeet enemmän erilaisia ”kuiva”kakkuja kuin piirakoita, kuivuudesta niistä ei tosin ole kärsinyt yksikään, varsinkaan tämänpäiväinen vattu-mustikkakakku, jonka maistoimme kokeellisesti ja onnistuneesti kardemummalla ja mantelimassapötkön jämällä. Marjat valahtivat kakun pohjalle ja sisärakenteesta tuli hieman hämmentävän näköinen mutta huikean hyvän makuinen ja varsin mehevä.20140216-_DSC3423

Kakun myötä kotikatsomomme onnittelee Norjan Kjetil Jansrudia super-G:n olympiakullasta ja syöksyn pronssista. Hienot laskut ja hyvin onnistunut kuntoutus vuoden takaisen eturistisideleikkauksen jälkeen: Heia Kjeltil! Alppilajien ystäviä on näissä olympialaisissa hemmoteltu jännittävien kilpailujen lisäksi selostaja Nina Vanhatalon ja kommentaattori Kalle Palanderin asiantuntevalla selostuksella ja hauskoilla jutuilla.20140216-_DSC3414

Vattu-mustikka-kardemummakakku

  • 2 munaa
  • 1,5 dl auringonkukkaöljyä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (meillä oli omatekoista)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4,5 dl ruokosokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • yhteensä 5 dl puutarhavattuja ja mustikoita (vatut olivat sulaneita, mustikat jäisiä)
  • 0,75 dl vatuista irronnutta mehua
  • 60 g mantelimassaa
  • 4 kardemumman palon siemenet jauhettuna morttelissa (1/4 tl jauhetta)

Vispaa munat ja öljy. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja sokeri. Lisää jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää marjat, mantelimassa nokareina ja vattumehu. Laita taikinaa voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 190 asteessa noin 1 h 10 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilän päälle. Koristele halutessasi tomusokeri-vesikuorrutuksella (vahvistettuna 1/2 rkl Kirschiä).

2 vastausta artikkeliin “Elokuisia makuja pakastimesta

  1. Loistava idea käyttää mantelimassaa kakkupohjaan, varastan sen ilman vähäisimpiäkään omatunnontuskia. 😉

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s