20140304-_DSC3533Reima-juuren ja hapantaikinaleivontarutiinin kehityttyä uskaltauduimme tekemään puolikkaasta taikinasta sämpylöitä. Muotoilin sämpylöitä mahdollisimman vähän enkä pyörittänyt niitä kuten hiivataikinalla leivottaessa. Sämpylät kohosivat reilun tunnin ja niitä paistettiin 23 min (15 min 250 asteessa ja loppuaika 200 asteessa).

Laskiaisburgerilautasella oli vehnä-täysjyväspelttisämpylöiden ja ylämaankarjasonnipihvien lisäksi baba ganoushia, juustoa ja itse tehtyä ketsua (tomaattipyrettä, Ras el hanoutia ja punaviinietikkaa).

Leipiä valmistellessa huomasin taas, että jauhoissa ja jauhoissa on ulkonäöllisiäkin eroja vaikka pussissa olisi samat tekstit ”puolikarkeita luomuvehnäjauhoja” (ilman lisäaineita). Kaappimme vakiosisältöön kuuluvat sekä vasemman kasan Kumpusen tilan jauhot Petäjävedeltä että oikealla olevat Liperin myllyn jauhot. Edelliset sopivat hienosti leivän ja pullan leivontaan mutta esimerkiksi kaulittavia piirakkapohjia niistä ei kannata tehdä vaikean käsiteltävyyden takia. Jälkimmäiset ovat hyviä yleisvehnäjauhoja kaikkeen leivontaan ja ruoanlaittoon.

Ostamme usein pienten myllyjen jauhoja jos niitä tulee reissuilla vastaan, monet ovat hyviä, osa ei eroa tavisjauhoista mitenkään. Suuria suosikkeja ovat Vääksyn ja Tyngän myllyt, kummankaan jauhoja ei harmikseni kotikulmilta saa. 20140304-_DSC3521 20140304-_DSC3526

6 vastausta artikkeliin “Laskiaisburgerit ja juttua jauhoista

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s