Viikon tai kuukauden reissuun lähteminen sujuu meiltä rutiinilla, jääkaapin tyhjentäminen ei yleensä ole suuri ongelma. Taas kerran saimme vielä reissua edeltävänäkin iltana ruokaa jälkkärin kera. Kaksi kypsää banaania laitettiin aamusmoothien sijaan mokkapaloihin, joita olemme viime kesästä lähtien tehneet masutoaitemu-blogin Riitan reseptillä.
Olemme virittäneet Riitan hirmuhyvää reseptiä vielä hieman vaihtamalla sokerin ruokosokeriksi, sekoittamalla aineksia hieman eri järjestyksessä ja käyttämällä nesteenä kahvia. Mietimme hetken, että laitammeko pohjaan ja päälliseen samaa vai eri kahvia. Päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon: pohjassa oli Johan & Nyströmin Kenya AA Karatinaa Chemexillä valmistettuna ja kuorrutuksessa Costasin Umeå blendiä.
Monesti olen sitä mieltä, että klassikot pysykööt klassikoina mutta tämä on kyllä kasariversiota parempi ainakin kahvista pitävän aikuisen mielestä. Tässä tämänkertainen versio, jota en ole ihan heti virittämässä mihinkään suuntaan, ehkä.
Kahvi-banaanipalat
Pohja (uunipannullinen):
- 150 g voita
- 2 kypsää banaania
- 3 munaa
- 3 1/2 dl ruokosokeria (luomua mustasta kilon pussista)
- 1/2 dl raakaruokosokeria
- 2 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa
- 40 g hyvää kaakaojauhetta
- 2 3/4 dl kahvia
- 450 g vehnäjauhoja
Kuorrutus:
- 75 g voita
- 30 ml espressoa (1 tupla)
- 1 1/2 rkl hyvää kaakaojauhetta
- noin 270 g tomusokeria
Ruskista voi: Sulata voi kattilassa. Sekoita voisulaa koko ajan, kunnes voi alkaa kuplia ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi. Värin vaihtuessa vaahto laskee.
Sekoita jauhot, kaakao, vanilja ja leivinjauhe keskenään. Muusaa banaanit haarukalla. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi, kahvi ja voi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti. Lisää banaanisose. (Siivoa keittiö siivilöinnin nostattamasta jauhopölystä.)
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 17 min. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen voi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele laadukkaalla kookoksella (tai strösselillä). Hmmm, vaikka laadukas kookos on suurta herkkuani, niin pitäisi varmaan tuoda strösselimaa Hollannista vaihtoehtoisiakin koristeita…
Töiden jälkeen poljimme Keljon markettimaahan ostamaan tuliaisia karvakavereille. Mikäli otusten tavat eivät ole muuttuneet, niin nopeammin nauttiva hauva haluaisi syödä säästeliään ”veljensäkin” luun.
Ooh, kahvin käyttäminen nesteenä on erinomainen ajatus! Hitsit, pitänee laittaa taikina tulemaan, makeanhimo iski…
Tuo ohjeesi on kyllä hieno viritys perinnereseptistä ja kahvi nesteenä sopi mielestäni banskun ja ruskistetun voin kaveriksi.
Aivan mahtavan näköinen mokkapala!
Kiitokset
Tuopa kuulostaa hyvältä!Kahvin käyttäminen nesteenä on hyvä;just käytin sitä gluteenittomissa suklaakakkusissani(blogissa)
Joo, kahvi sopii hienosti nesteeksi. Mietimme sitä edellisen kerran mokkapaloja tehdessämme ja nyt muistimme testata.
Oi, kuulostaa aivan mahtavalta. Tosin meillä täytyisi tehdä yksi annos äidille kahvilla ja toinen lapsille ilman kahvia. EI välttämättä huono juttu, muuten kuin linjojen suhteen :).
Nuo kestävät hyvin pakastamista (ja sulavat nopeasti), joten linjat kiittävät ;).
Palasin tähän ohjeeeen vielä, kun oli kypsiä banaaneja pöydällä ja huomasin, että ohjeessa puhutaan maidon lisäämisestä, mutta varmaan tarkoitit kahvia? Saa nähdä mikä tuosta minun tekeleestäni tulee, piti vähän improvisoida… 😀 Se on uunissa vielä.
Uups, copy-paste-paholainen iski kulman takaa! Kaffe tietenkin.
Jep, aattelin että vanhempaankin postaukseen kannattaa korjata, ettei mene sormi suuhun kellään 😀
Isot kiitokset virhebongauksesta, korjaan teko-ohjeen pikimmiten.