Tänään oli uusien Pariisi-kohteiden päivä. Junailimme RER B:llä Cité Universitaireen ja sieltä ratikka T 3a:lla Balardiin, päivän ensimmäisen kohteen viereen.

Le parc André-Citroën

20140614-_DSC4648

Citroënin autotehdas pyöri vuodesta 1915 1970-luvulle asti Seinen rannassa 15. kaupunginosassa. Entiselle tehdasalueelle avattiin 1992 moderni puisto, jossa on yleisölle sallittuja nurmialueita, periaatteessa kiellettyjä mutta kuitenkin ahkerasti käytettyjä suihkulähteitä, kaksi kasvihuonetta, 150 m korkeuteen ihmisiä nostava heliumpallo ja kuusi puistoaluetta, joihin kaikkiin liittyy metalli, planeetta, viikonpäivä, vesiaihe ja aisti. Luin näistä liitoksista vasta kotiuduttuamme, joten en osaa sanoa teemojen onnistumisesta mitään. Ihan hieno, erilainen puisto.

Puistossa tuli hieman ”tervetuloa Ranskaan” -tunne. Hienoja systeemejä, joista moni ei jostain syystä toimi. Hors service. Merci pour votre compréhension. Tää ei nyt toimi. Kiitokset ymmärryksestänne. Kasvihuone oli kiinni. Heliumpallo ei lentänyt tuulen takia. Puistossa olevasta hienosta vesiautomaatista tuli kyllä Pariisin juomavettä sekä kuplilla että ilman, mutta pulloja luottokortilla myyvä automaatti ei toiminut. Tuollaisia juoma-automaatteja soisi olevan useammissa paikoissa ja kaupungeissa.

Le quartier de Beaugrenelle

20140614-_DSC4676

Sitikkaparkista kävelimme Beaugrenellen kortteliin, Front-de-Seinen alueelle, jonne on 1970 alkaneen urbanismioperaation aikana rakennettu parikymmentä korkeaa tornitaloa, joissa on sekä asuntoja, toimistoja ja ainakin yksi hotelli. Alueen talot, puistot ja monenlaiset urheilupaikat ovat ylemmällä tasolla, tiet ja uudistettu suuri ostoskeskus alemmalla. Hieman erilaista Pariisia tämäkin.

20140614-_DSC4680
Metroasemilta löytyy ties minkälaisia penkkejä.
le kigawa

Lounaalla kävimme 14. kaupunginosassa Michihiro Kigawan pienessä, Bib gourmandin omaavassa ravintolassa le kigawa. Mukava paikka, ystävällinen palvelu, hieman perinteistä bistroruokaa fiinimpää evästä, hyvät maut, hyvä mieli. Kolmen ruokalajin menun hinta oli 35€. Mieluusti menen uudestaan.

20140614-_DSC4682
Pienet herkut kotileipomosta iltakaffelle.

4 vastausta artikkeliin “Uutta Pariisia

    1. Olivat kyllä nättejä ja hyviä.
      Tykkään kävellä kaupungissa, katsella ja kuvata. Turistimassat kierrän mieluummin kaukaa.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s