20140628-_DSC4845

Tihkusadepäivä ja tämän reissun viimeinen Pariisi-päivä. Edellisistä lauantaista poiketen kävelyretkellämme näkyi monumentti ja toinenkin sillä halusimme käydä Musée de l’Orangeriessa katsomassa Claude Monet’n lumpeita. Impressionistimestarin viimeisinä vuosinaan, ensimmäisen maailmansodan päättymisen kunniaksi Orangerien luonnonvalolla valaistuun tilaan vartavasten tehdyt maalaukset ovat kyllä todella hienot. Virtuaalivisiitti lummesaleihin onnistuu Orangerien sivuilla.

Kun kerran olimme joutuneet kiiltävälle ja kansoitetulle alueelle, niin katsastimme museoinnin jälkeen Palais Royalin nurkilla sijaitsevan kahvila Télescopen. Sekä teknisesti että maullisesti hyvää modernia espressoa, pieni mukava paikka, jossa leivottiin paikan päällä (kakun tuoksu oli hyvä, emme maistaneet kun olimme lähdössä lounaalle) ja innostunut omistaja. Suosittelemme, jos espressopuute vaivaa Pariisin keskustassa.

Kahvilta junailimme lounaalle Montparnasselle 14. kaupunginosaan, kulttiravintola Le Dômen tytärravintolaan, kalapaikka Bistrot du Dôme’iin. Nam.

Ennen maalle junailua kävelimme vielä vanhoilla kotikulmilla 13. kaupunginosassa ja sanoimme hei hei Pariisille.

20140628-_DSC4852

4 vastausta artikkeliin “Hei, hei, Pariisi

 1. Hitsit, että on satanut! Leirialue lainehtii… Haimme ajon ilmoittautumispaketit, minä vielä arvon ajamista, jos huomennakin sataa. Nyt kyllä taukosi.

  Kivoja näkymiä teidän viimeisellä Pariisin lauantailla:)

  1. Täällä on lähinnä tihuttanut, kovaa satoi ainoastaan lounaamme aikana. Huomiseksi näyttävät ennustavan sinne teille ukkoskuuroja ja tänne myös. Lokareitta on kyllä ilkeä ajaa sateessa.

   Tänään oli monenlaista Pariisia ja joku tornikin siellä näkyi. Olen kyllä enemmän kotonani keskiviikon kävelyn maisemissa kuin kiiltävien kauppojen alueella.

   1. Jotain meteofrancea tässä koitin katsoa ja sadekuuroja ehkä huomenna olisi. Reitti on minulle suht helppo, yksi tai kaksi tönkärettä pitää kiivetä pois jokivarresta ja ruoka-, kahvi- ja viinipaikkoja on yllin kyllin 😀 Mutta jos tosiaan sataa törkeästi, en taida nousta pyörän selkään, pelkään uutta moniviikkoista flunssaa…

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s