Lauantai oli puuhakas päivä, taas kerran. Lähdimme torille toiveikkaasti mansikoille varatun kulhon kanssa mutta se jäi vielä tyhjäksi – ei-tehoviljeltyjä paikallisia mansikoita pitää odottaa tulevaan viikkoon. Iso osa tutuista, omia tuotteitaan myyvistä torikauppiaista oli jo palannut torille. Oli mukava jutella heidän kanssaan pitkästä aikaa ja täyttää kori tuoreilla kasviksilla ja lihalla. 20140705-_DSC4898

Torireissun jälkeen kävimme suunnittelemassa uuden kodin huonekaluhankintoja. Vaikka pää täyttyy haaveista ja suunnitelmista, niin ei luimupupula silti varmaankaan muutu sisustusblogiksi… Kaluste- ja ruokakaupasta kotiuduttuamme katsoimme TdF:n ensimmäisen etapin alkufiilistelyjä ja istutimme tämän kesän parvekepuutarhan, jonka yrtit ovat kotoisin Ranskasta, Viherlandiasta ja ruokakaupan pussiyrttihyllystä. Edellisistä vuosista viisastuneena (?) istutin kunkin yrtin omaan ruukkuunsa. Näin kaikesta nokkiinsa ottava basilika ja kirvoihin kuoleva korianteri on helppo kuskata bioroskikseen ja korvata uudella kasvilla.

Puutarhoinnin jälkeen laitoimme etapin lopun boksitukseen ja lähdimme katsomaan, millaisessa ajokunnossa Halssilan ja Vaajakosken latupohjat ovat. Olipa kiva ajaa taas kotipoluilla.

Keittiössä syntyi raparperikompottia, jota laitettiin purkkien lisäksi raparperi-mantelimassabostonkakkuun, uusia pottuja, jotka höyrytettiin sipulinvarsien kanssa ja paistokasarissa valmistettua pannusiikaa salvialla ja timjamilla. Kesäruokaa.20140705-_DSC4893 20140705-_DSC4895Ranskan kiertoajelun ensimmäisellä etapilla irtiottomies Jens Voigt oli pitkään karkuteillä, ensin kolmen ajajan ryhmässä ja sitten yksin mutta tuli kuitenkin pääjoukon kiinniajamaksi. Palkinto hienosta yrityksestä oli kisan ensimmäinen pallopaita, jota pitää yllään mäkikilpailua johtava ajaja. Toinen suosikkini, Fabian Cancellara, pääsi karkuu kilometri ennen maalia loppunousussa. Kirimiehet kolaroivat karkulaista kiinni ajaessaan ja olkapäänsä sijoiltaan kaatuneen Mark Cavendishin kisa saattoi loppua ensimmäiseen etappiin. Voiton ja ensimmäisen keltapaidan vei Marcel Kittel, toiseksi ja samalla parhaan nuoren kuskin valkopaitaan polki Peter Sagan.

 

8 vastausta artikkeliin “Kotitorikauden ja TdF:n avaus

  1. Ei sitä tiedä, vaikka luimupupusta tulisi sellainen lifestyle-blogi, jos vaikka vähän lisäisit mukaan muotia niin avot!

    Oli pelottava se loppu, en tiedä miksi se niin ottaa sydänalasta, kun näkee vaikka nauhoitukseltakin ja uusintana kolarin, vaikka vuoden päästä, kun se on tapahtunut, niin tekee sydänalassa pahaa. Mark näytti kyllä tapansa mukaan aikalailla tunkevan ja puskevan olkapäällään ja päällään, joten ei hän ainakaan ihan syytön ollut kolariin, muttei tietenkään toivo hänelle luita poikki 😦

    Peter Saganin ilme oli maaliviivan jälkeen kyllä kaikenkertova, kun katsoi Kitteliin päin 😀 Taisi pikkuisen harmittaa.

    1. Haa, jospa alkaisin postata kuvia päivän asuista ja kertoa, etten tainnut tänäkään aamuna muistaa harjata hiuksia ;).
      Vähän turhan ahne Mark kyllä oli. Haastatteluissa kyllä huomaa, että pojankoltiainen on tainnut kasvaa aikuiseksi.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s