Marjastus- ja sienestyspaikkojen esitarkkailu hoituu kätevästi maastopyöräily ja -juoksulenkeillä. Menneinä vuosina olemme löytäneet monta hyvää vattupaikkaa makean tuoksun perusteella, pyöräilyrepussa olleesseen pussiin on kerätty sieni jos toinenkin ja mustikoiden kypsyyttä on maisteltu kesken lenkin. Tänä vuonna osa metsistä näyttää olevan vaikean talven ja kylmän kesäkuun jäljiltä lähes mustikattomia mutta viime viikon juoksulenkillä löysimme lupaavan paikan, josta tänään poimimme aamupäivän lämmössä noin 8 l (jaettuna neljään pieneen ämpäriin, joiden jokaisen täyttymisestä tulee hyvä mieli). Perkaamiseen, joka on varsin tylsää puuhaa, varsinkin jos yrittää nyppiä edes puolet kannoista, meni enemmän aikaa kuin keräämiseen. Onneksi takapihalta löytyi varjoinen paikka toimituksen suorittamiseen.20140723-_DSC502820140723-_DSC5031

Osa marjoista päätyi pakastimeen, osa pullataikinan päällä uuniin. Piirakka syntyy näin: jaa peruspullataikina kahtia (tee puolikkaasta vaikka pikkupullia) ja ota toisesta puolikkaasta palanen koristelua varten. Kauli vajaa puolikas levyksi ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle. Painele taikinaa niin, että siitä muodostuu piirakkaan pohjan lisäksi reunat. Laita pohjan päälle reilusti mustikoita (1 1/2 – 2 l) ja ripottele mustikoiden päälle hieman sokeria. Tee koristeluun varatuista palasista haluamiasia koristeita piirakan pinnalle. Voitele koristeet ja piirakan reunat kananmunalla ja ripottele niiden päälle raesokeria. Paista 175-200 asteessa 30-35 min.

Tour de Francen 17. etappi, 124,5 km Saint-Gaudens – Saint-Lary Pla d’Adet poljettiin Pyrenneiden huikean kauniissa maisemissa. Kilometrillisesti lyhyeen etappiin mahtui neljä vuorta, joten rankka oli tämänkin päivän urakka. Viimeisen mäen päällä ensimmäisenä oli toisen etappinsa voittanut Rafal Majka ennen Giovanni Viscontia ja kokonaiskisaa reilusti johtavaa Vincenzo Nibalia. Parhaan kirimiehen vihreä paita on edelleen Peter Saganilla, nuorten valkoisen paidan sai eilen Thibaut Pinot ja mäkipistejohtajan pallopaidan Rafal Majka. Huomenna kisassa kivutaan kahdelle klassikkomäelle, Col du Tourmalet ja Hautacam.

Hmm, minkälainen koriste näistä kahdesta letistä oikein tehtäisiin? Jos vaikka päivän etapin profiili! Lettien yhdistämiskohta vaati hieman siistimistä.20140723-_DSC5023

12 vastausta artikkeliin “Profiilipiirakka

    1. Täälläpäin sinisiä kuulia näyttää löytyvän parhaiten harjuilta ja paikoilta, jossa on puolukanvarpua seassa.

    1. Mitenkäs siellä teillä on mustikkaa saatavilla? Pari vuotta sitten katselimme Mustassa metsässä mustikanvarpuja, joten kyllä sitä ainakin mäillä kasvaa?

      1. Kyllä varpuja joskus näkee korkeammalla vuoristossa, mutta kaupoissa on harvoin sitä pientä luontomustikkaa, enemmänkin on sitä isoa jalostettua, mikä ei maistu millekään.

  1. Onhas hienosti koottu piirakka,oikein taiteellinen:) Ehdin hieman poimia mustikoita serkun mökillä,mutta aikaa oli vain vähän ja tuloskin sellainen yhden mukin satsi.

    1. Kiitokset :). Tänä vuonna monissa paikoissa näyttää siltä, että mukilliseenkin joutuu tekemään töitä.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s