Olipas kaunis ja lämmin syyskuinen viikonloppu. Nautimme aurinkoisesta säästä eilen pyörälenkillä ja tänään polkujuoksemalla Keljonkankaalta Kinkomaalle ja osittain eri reittiä takaisin. Kesän välillä hankalista ja helteisistä lenkeistä kerätään satoa nyt – kympin lenkki todella raskaassa maastossa kulki kevyesti, aikaa meni tunti. Kuntoradan rankin ylämäki ei ole voimalan tulon jälkeen aivan entisensä, mutta kyllä siinä kivuttavaa riittää edelleen.20140914-_DSC5297

Keksipurkin pohja näkyi. Suunnitelupalaveri tuotti tälläisen ohjeen, joka päätyy vakioreseptien joukkoon. Meinasin unohtaa taikinasta sokerin, joten väänsin sen muiden ainesten joukkoon vasta lopuksi. Luulen, että unohdus viimeisteli pikkuleipien mukavan rakenteen.

Kardemumma-hasselpähkinäkeksit (55 kpl)

  • 150 g voita huoneenlämpöisenä
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 2 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 70 g hasselpähkinöitä jauhettuna
  • 10 vihreää kardemumman palkoa (vajaa 1/4 tl jauhettua)
  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa
  • 2 munaa

Jauha hasselpähkinät. Riko kardemumman palot, irrota siemenet ja jauha ne morttelissa. Sekoita kaikki aineet sokeria lukuunottamatta keskenään. Vaivaa sokeri taikinaan.

Pyörittele taikinasta kirsikkatomaatin kokoisia palleroita ja laita ne pellille leivinpaperin päälle (minulla on 20 palleroa/pelti). Litistä pallerot haarukalla. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Purkita jäähtyneinä tiiviiseen purkkiin.20140914-_DSC5290 20140914-_DSC5296

2 vastausta artikkeliin “Laittaisinko sokeriakin?

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s