Eilinen pikkupakkasinen auringonpaiste oli tänään korvattu loskaisella harmaudella, joten pysyttelin mielelläni flunssapotilaan seurana sisätiloissa ja hankin päivän liikunta-annokseni möyhentämällä pullataikinaa ja parilla pilatestuokiolla. 20141102-_DSC5620

Saimme viime viikolla karpaloiden kaupanpäällisinä pienen pussillisen omppuja, joita viipaloin puolukan seuraksi syksyiseen bostonkakkuun. Sitä maistellessa mietin taas kerran, että onko mitään tuoretta pullaa parempaa.

Omppu-puolukkaboston

  • pullataikina (puolet riittää, tee lopusta vaikka pikkupullia tai korvapuusteja)
  • 7 hyvin pientä omenaa
  • 1/2 dl raakaruokosokeria
  • 1/2 tl ceyloninkanelia
  • 1 1/2 dl vähäsokerista puolukkahilloa (tai -survosta)
  • 20 g voita
  • vettä ja tomusokeria kuorrutukseen

Tee ja kohota pullataikina. Pilko omenat neljänneksiksi, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi.

Kauli puolet pullataikinasta levyksi ja levitä sen päälle pehmeä voi. Levitä omenaviipaleet, sokeri, kaneli ja puolukkahillo levyn pinnalle.  Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 7-8 palaan. Laita palat voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun, irtopohjaiseen suorareunaiseen kakkuvuokaan (jätä reilut välit) ja anna kohota ainakin 30 min. Paista 175 asteessa 45-50 min. Irrota pulla vuoasta hieman jäähtyneenä ja koristele vesi-sitruunanmehukuorrutuksella.

Eilisen juoksulenkkini aikana kameran muistikortille oli ilmestynyt kokoelma kuvia kotirannasta. Auringon laskettua vietimme pitkän ja mukavan illan ystäviemme kanssa jutustelun ja illallisen merkeissä.20141101-_DSC5592

Seuraavaan maantiepyöräilykauteen mennessä minun täytynee etsiä itselleni ainakin yksi uusi suosikki, sillä Jens Voigtin lisäksi Thor Hushovd lopetti kisaamisen tähän kauteen.  Ajattelin viihdyttää itseäni syksyn pimeinä iltoina bloggaamisen ja kokkaamisen lisäksi lukemalla Thorin uutta kirjaa. Lukemista hidastanee hieman se, että paksu opus on norjaksi… 20141102-_DSC5621 20141102-_DSC5622

10 vastausta artikkeliin “Omppu-puolukkaboston

    1. Kiitokset, varsin mehevä siitä tuli. En muista, olenko koskaan ennen laittanut omppua ja puolukkaa samaan leivonnaiseen mutta hienosti ne sopivat yhteen. Seisoin hetken pakastimen edessä ja mietin, laitanko puolukkaa vai karpaloa, mutta sitten otinkin hillopurkin jääkaapista.

  1. Eihän se ”Hunsvotti” niin vanhakaan ole, että vielä tarvisi lopettaa? 🙂 Andykin pitsi pillit pussiin, mutta sen kyllä ymmärtää, että on motivaatio kateissa monen epäonnistuneen kauden jälkeen.

    1. 36-vuotias nuori mies. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta kaikkine taustatietoineen. 500 sivua Norjaa on vaan aikamoinen projekti.
      Ihan unohdin Andyn varhaiseläköitymisen, pelotonissa on tulevalla kaudella tilaa.

  2. … hmm mitenhän tuon taivaallisen bostonkakkupalan saisi siirtymään ruudun tälle puolelle tähän teekupin seuraksi? 🙂

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s