Zürichin vanhankaupungin eteläosa, Oberdorf, Dörfli, oli iltapäivällä harvinaisen hiljainen. Lienevätkö turistit säikähtäneet viileähköä sadekuuropäivää. Kapeilla, hiljaisilla kujilla oli kiva kävellä lounaan jälkeen kaupan kautta kotitoimistoon vanhoja taloja ihaillen.

Sveitsin turismin tilasta on ollut paikallisessa mediassa paljon keskustelua kevään aikana. Sveitsin keskuspankin vapautettua tammikuussa kolmen vuoden sidonnan frangin ja euron väliltä (ennestäänkin korkeat) hinnat kallistuivat euroalueen ihmisille noin 15%. Turistien määrä hotelleissa talvikaudella laski yhtä monta prosenttia ja hissilippujen myynti vähän enemmän. Ei lainkaan kiva tilanne turismista elentonsa saavien kannalta.20150519-IMG_0788

Kaupungissa turistiksi tunnistettavia on näkynyt kevään aikana valuuttamuutoksista huolimatta paljon. En tosin tiedä, miten täkäläisen värikkään raha arvo on muuttunut esimerkiksi itäisten maiden valuuttoihin verrattuna.

6 vastausta artikkeliin “Värikäs Dörfli

 1. Muistot palaavat mieleen. Vanhat kadut vielä tunnistaa.
  Opiskelin aikanaan Zurichissä ja Ober- sekä Niederdorf tulivat tutuiksi.
  Kuukauden kuluttua on viikon matka takaisin nostalgiaan.
  Ja ilmeisesti julkiset liikennevälineet kulkee edelleen yhtä hyvin.

  1. Tervetuloa luimupupulaan, Raimo!
   Vanhojen kauniiden asuinalueiden kuten Oberstrassin ja Unterstrassin tunnelma säilyy varmaankin samanlaisena vuosien kuluessa, Limmatin ja rautatien välinen alue, Zürich West, on muuttunut viime vuosina kovasti.
   Julkinen liikenne toimii todella hyvin. Jos olet tulossa lentäen, niin nostalgiamatka kannattaa aloittaa tulemalla kentältä keskustaan raitiovaunulla (numero 10). Matka kestää kauemmin kuin junalla, mutta kulkee kivojen alueiden läpi.
   Mukavaa reissua, me olemmekin jo silloin takaisin kotona.

  1. Joo, hinnat olivat ennestäänkin korkeat. Jokunen viikko sitten uutisissa kerrottiin, että Zürich on maailman kallein kaupunki…

  1. Aikalailla Suomen heinäkuussa ollaan menossa, myöskin sen suhteen, että eilen ja tänään on 8 astetta kylmää, siis reilu 20 asteen pudotus viime viikkoon!
   Luinkin netistä, että lampaat ovat saapuneet. Niitä on kiva käydä iltakävelyllä moikkaamassa ja syöttämässä voikukalla.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s