Tour de Francen eilisen etapin suuresta kolarista jäi paha mieli. Aivan liian moni ajaja joutui jättämään kiertoajelun kesken loukkaantumisen takia vaikka eivät itse tehneet ajovirhettä. Kaatuneiden joukossa oli keltaisessa paidassa ajanut Fabian Cancellara, joka yritti väistää edellä kaatuneita pientareelle. Pyörä pysähtyi kuitenkin vesikouruun, Fabian lensi kauhean voltin tangon yli ja mursi kaksi alaselän nikamaa. Toivomme suosikillemme ja muille itsensä satuttaneille pikaista toipumista.

Äärimmäisen harmaa ja syksyinen keli parani hieman illaksi, joten kävimme hölköttelemässä vajaan tunnin ennen iltaruokaa ja tämän päivän etapin viimeisen parin tunnin katsomista boksilta. Lenkin jälkeen kadotimme pöydällä odottaneet varsin kypsät banaanit ranskalaiselta marmiton-ruokasivustolta löytämääni ohjeeseen. Ystävämme kertoivat meille pari vuotta sitten tuosta sivustosta, josta kannattaa valita hyvät arviot saaneita ohjeita ja lukea ihmisten kommentteja resepteistä. Arvostelijat kertovat usein myös sen, mitä muutoksia he ovat tehneet ohjeeseen. Sivustolla on monista resepteistä on myös video. 20150707-_DSC7848

Monet kommentoijat olivat lisäänneet banaanimuffinsseihin suklaanappeja, kookosta, vaniljaa, kanelia tai nutellasydämen. Me vaihdoimme valkoisen sokerin ruokosokeriin ja lisäsimme taikinaan kookosta, vaniljaa ja rommia. Muffinsseista tuli todella hyviä ja niissä oli kiva pehmeä rakenne.

Muffins à la banane (6 isoa muffinssia)

  • 4 keskikokoista hyvin kypsää banaania (ohjeessa 3 isoa)
  • 75 g ruokosokeria
  • 1 iso muna
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 70 g sulatettua voita
  • 1 1/2 rkl tummaa rommia
  • 1 dl kookoshiutaleita

20150707-_DSC7850 20150707-_DSC7852Voitele ja korppujauhota muffinssivuoka.

Survo banaanit haarukalla. Vatkaa sokeri ja muna kevyeksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kohotusaineet ja vanilja. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää rommi ja sulatettu voi. Lisää kookoshiutaleet ja banaanisurvos.

Nostele taikina vuokiin. Paista 190 asteessa 25-30 min (pieniä muffinsseja tietenkin vähemmän aikaa). Koristele halutessasi tomusokeri-vesi-Cointreau-kuorrutuksella.

TdF:n polkijat pääsivät tämän päivän etapilla Ranskan puolelle. Matkaa maaliin on vielä 30 km höystettynä kolmella mukulakivipätkällä.

8 vastausta artikkeliin “Muffinsseja ja mukulakiviä

  1. Minä käytän aika paljon BBC Good Foodia, ja luen sieltä myös tarkkaan ihmisten kirjoittamat kommentit ohjeista. Kommenteista saa monesti arvokkaita vinkkejä, vaikka objektiivista lukutaitoa tietysti tarvitaan. Joskus kun joku saattaa valittaa, miten huono resepti oli, vaikka kyse voi olla siitä, että laittaja ei ole noudattanut alkuperäistä ohjetta ollenkaan vaan tehnyt ruokaan kaikenlaisia muutoksia. Tuntuu melkein riskaabelilta kokata semmoisen ohjeen mukaan, jota kukaan ei ole kommentoinut.

    1. Kommentit ovat mukava lisä mutta kuten sanoit, niitä pitää osata lukea oikein. Yleensä joukossa on aina joku valittajakin.

  2. Maistan jo mielessäni muffinien karibialaisen hengen, herkullisen oloinen yhdistelmä.
    Pääjoukon kolari oli kamalaa katseltavaa, tuli tosiaankin huono olo. Kuvasta jo näki, että nyt tulee loukkaantumisia.

    1. Muffarit olivat varsin onnistuneita (loppuivat juuri äsken…).
      Kolareista tulee aina tosi paha mieli. Toivottavasti ajajat pysyvät loppureissun paremmin pystyssä.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s