Luin pari viikkoa sitten Epätrendikkään keittiön makrillijuttua kuola valuen ja muistellen kotikeittiömme paria herkullista kohtaamista tuoreiden makrillien kanssa. Keskiviikko on yleensäkin hyvä kalapäivä Mestarin Herkussa ja tänään löysimme sieltä kaksi päivää sitten kalastettuja kiiltäviä viirukylkiä. Muun kalavalikoiman katsominen jäi kesken ja ostimme kaksi makrillia iltaruoalle. Valmistamiseen haimme vinkkejä äskettäin tilaamastamme kirjasta Fish&Fish, jonka resepteillä tehtyjä kalaruokia olemme päässeet maistelemaan ranskalaisten ystäviemme luona. Kirjan ainoa huono puoli taitaa olla se, että monia kaloja ja örvelöitä ei Jyväsjärvessä eikä Päijänteessä ui. Onneksi monesti voi harrastaa sovellettua kokkausta.20150715-_DSC7915

Papillote de maquereau

  • 2 makrillia (tyhjennettynä, yhteensä reilu puoli kiloa)
  • 6 coctailtomaattia
  • 1 vihersipuli
  • basilikaa ja salviaa
  • 1 tl pieniä suolaan säilöttyjä kapriksia
  • vajaa 1 rkl oliiviöljyä

Tee täyte: Paloittele tomaatit. Leikkaa vihersipuli ohuiksi rinkuloiksi. Silppua yrtit. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Huuhtele makrillit tarvittaessa. Laita täytettä makrillien sisään. Sulje makrillitpaketit solmimalla niiden ympärille muutama pätkä paistinarua. Nosta kalat omien, reilun kokoisten leivinpaperipalojen päälle ja laita loppu täyte kalojen viereen. Kääri paperit paketeiksi kalojen ympärille. Paista 200 asteessa 25-30 min.

20150715-_DSC7917
Lähimansikoilla herkuttelukausi alkoi vihdoin. Eilen saimme ensimmäiset Huttulan puutarhan tilan mansikat ystäviemme luona huippuhyvien hampurilaisten jälkiruoaksi, tänään ostimme kilon torilta kotiin. Nami. Toivottavasti marjakaudesta tulee pitkä, satoisa ja monipuolinen, metsässä näyttää ainakin tällä hetkellä lupaavalta.

2 vastausta artikkeliin “Makrillia ja mansikoita

  1. Onpa herkullisen näköistä! Ekaksi kyllä silmäni väittivät täytteeksi niitä mansikoita, kun otsikossa ne mainittiin 🙂 Siinä olis kyllä aika mielenkiintoinen täyteyhdistelmä? Tai sitten ei 😉

    1. Hmmm… mielenkiintoista… mansikathan voisivat sopia makrillin aika voimakkaan maun kanssa samaan tapaan kuin vanilja vaalean kalan pariksi…

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s