Viime viikolla Seinäjoelle mennessä katselin karttakirjaa ja löysin Saarijärven eteläpuolella olevan Kulhanvuoren, joka vaikutti mielenkiintoiselta päiväretkikohteelta. Tänään pakkasimme mukaan kameran, marjaämpärit, sienikorin ja vähän evästä ja lähdimme tutustumaan paikkaan. Luontoon.fi-sivusto ohjeisti ajamaan Saarijärven kautta, mutta valitsimme tietenkin paljon lyhyemmän (mutta varmaankin hieman hitaamman) pienten ja vielä pienempien sorateiden reitin Petäjäveden kautta. Kuten karttakin kertoo, niin pohjoisen kautta kiertäessä mökkitieosuus on lyhyempi mutta ei sieltäkään kautta kannata maantiepyörällä retkelle lähteä. 20150809-_DSC8159 20150809-_DSC8160 20150809-_DSC8162 20150809-_DSC8171

Parkkipaikalta on Iso-Musta-järven rannan makkaranpaistopaikalle puoli kilometriä; sieltä lähtee 3,2 km luontopolku. Mukava ja maisemiltaan vaihteleva polku käy jylhässä Syväojanrotkossa ja 60 m ympäristöään korkeamman Kulhanvuoren päällä. Luonto on samantapaista kuin muissakin Keski-Suomen kivoissa kohteissa Pyhä-Häkin kansallispuistossa, Vaarunvuorella ja Hitonhaudalla. Kiva retkikohde, jonne kannattaa laittaa tukevat ja pitävät kengät jalkaan ja jonne ajamiseen kannattaa varata matkan kilometrimäärää huomattavasti enemmän aikaa.

Kiva retki. Eväät maistuivat hyvältä mutta ämpärit ja koppa jäivät tyhjiksi. Mustikoita olisi ollut jonkun verran, syömäkelpoisia sieniä ei juuri lainkaan.20150809-_DSC8185 20150809-_DSC8188 20150809-_DSC8191Kotimatkan aluksi kävimme vielä tepastelemassa Kulhanvuoren lähistöllä olevilla Pirttijärven kallioilla. Hieno paikka.IMG_0341

8 vastausta artikkeliin “Kulhanvuori, retkikohde soratieviidakossa

 1. Pari iltaa sitten tutkin luontoon.fin tarjontaa. Huristelen huomenna äitin autolla kotiin ja saan pitää auton melkein kuukauden. Koitin katella jotain kivaa paikkaa päivävisiitille ilman suunnistustaitoa.

   1. Onko niissä rotkoja? Mä en kestä korkeita paikkoja yhtään ja lainvastaisesti kuljetan koiraakin aina irti.

    1. Ei ole rotkoja. Leivonmäellähän on kaksi komponenttia, Joutsniemi ja Haapasuo. Molemmissa pääsee liikkumaan varsinaisen kansallispuiston ulkopuolellakin, jossa vapaa koira on vähän pienempi rikkomus kuin kansallispuistossa ;).

 2. Keski-Suomesta löytää hienoja luontokohteita. Ensi viikonloppuna voisi miettiä käyvänsä vähän pidemmällä retkellä. Tänään piipahdin noin puolen tunnin visiitillä lähimetsässä. Löysin peräti kolme litraa sieniä, suurin osa kantarelleja, orakkaita kans sekä muutaman lampaankäävän. Ehkä sienikausi alkaa viimeinkin! Tosin epäilen sen vahvasti käynnistyvän vasta syyskuussa kunnolla.

  1. Siitä se alkaa!
   Me olimme äsken juoksemassa Halssilan poluilla. Erilaisia haperoita näkyi aika paljon mutta ei mitää ”juoksusieniä” (herkkutatteja tai kanttarelleja).

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s