Hienot syyskelit jatkuvat ja innostavat ulkoilemaan työpäivän jälkeen (toki ulkoilma houkuttelee sisällä ja erityisesti liitupölyssä vietetyn päivän jälkeen oli keli mikä tahansa). Kävimme alkuillasta juoksemassa Halssilan hiihtomaan teknisillä kivikkopoluilla ja laitoimme lenkin jälkeen ruoaksi eilen sulaamaan otetun pitkäkarvasonnin maksapalan. Suunnittelutiimi oli perinteisellä linjalla – maksa, sipuli ja kerma sopivat niin hyvin yhteen. Kapriksia emme olletkaan maksaruokaan ennen laittaneet, miksiköhän? 20150910-_DSC8471

Maksaa kapriskermassa

  • 450 g ylämaankarjasonnin maksaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • noin 1/2 dl valkoviiniä
  • noin 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl suolaan säilöttyjä pieniä kapriksia liotettuna
  • muutama Malabar-pippuri (tai hieman mustapippuria)

Siisti ja kuutioi maksa melko isoiksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi

Paista sipuleita voissa kunnes ne rentoutuvat hieman. Ota sipulit pois pannulta. Ruskista maksat voissa melko kuumalla pannulla. Paista niitä reilu 4 minuuttia välillä kuutioiden kylkeä kääntäen.Palauta sipulit pannulle. Lisää vehnäjauho. Sekoita ja lorauta sekaan viiniä. Lisää kerma ja liotetut kaprikset. Laita kansi päälle ja anna kypsyä 6-7 minuuttia matalalla keskilämmöllä (ja stressaa siitä, onko kypsyys sopiva…). Tavoitteena on, että maksa on sisältä kevyesti punertavaa ja sopivan pehmeää. Lisää pippurit ja maista, tarvitseeko kastike ripauksen suolaa.

20150910-_DSC8474

4 vastausta artikkeliin “Mainio kolmikko

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s