Hienot syyskelit jatkuvat ja innostavat ulkoilemaan työpäivän jälkeen (toki ulkoilma houkuttelee sisällä ja erityisesti liitupölyssä vietetyn päivän jälkeen oli keli mikä tahansa). Kävimme alkuillasta juoksemassa Halssilan hiihtomaan teknisillä kivikkopoluilla ja laitoimme lenkin jälkeen ruoaksi eilen sulaamaan otetun pitkäkarvasonnin maksapalan. Suunnittelutiimi oli perinteisellä linjalla – maksa, sipuli ja kerma sopivat niin hyvin yhteen. Kapriksia emme olletkaan maksaruokaan ennen laittaneet, miksiköhän?
Maksaa kapriskermassa
- 450 g ylämaankarjasonnin maksaa
- 1 iso sipuli
- 1 rkl vehnäjauhoja
- noin 1/2 dl valkoviiniä
- noin 1/2 dl kuohukermaa
- 1 rkl suolaan säilöttyjä pieniä kapriksia liotettuna
- muutama Malabar-pippuri (tai hieman mustapippuria)
Siisti ja kuutioi maksa melko isoiksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi
Paista sipuleita voissa kunnes ne rentoutuvat hieman. Ota sipulit pois pannulta. Ruskista maksat voissa melko kuumalla pannulla. Paista niitä reilu 4 minuuttia välillä kuutioiden kylkeä kääntäen.Palauta sipulit pannulle. Lisää vehnäjauho. Sekoita ja lorauta sekaan viiniä. Lisää kerma ja liotetut kaprikset. Laita kansi päälle ja anna kypsyä 6-7 minuuttia matalalla keskilämmöllä (ja stressaa siitä, onko kypsyys sopiva…). Tavoitteena on, että maksa on sisältä kevyesti punertavaa ja sopivan pehmeää. Lisää pippurit ja maista, tarvitseeko kastike ripauksen suolaa.
Oijoi mikä annos! En ole syönyt maksaa pitkään aikaan, mutta nyt taitaa tilanne muuttua 🙂
Klassikkokolmikko toimii aina. Toki maksa salviavoillakin on varsin namia.
Nyt mä vaan kuolaan täällä, kuulostaa niin hyvältä!
Kuolareaktio vaatii selvästi maksakastiketta helpottaakseen ;).