Harmaan sunnuntaiaamupäivän viihdykkeeksi etsin ranskisten marmiton-reseptisivustolta apua pikkuleipäpurkin täyttämiseen. Hasselpähkinäkeksien ohjetta testanneiden ihmisten vinkkien perusteella pienensin hieman alkuperäisen ohjeen sokeri- ja jauhomääriä. Meillä ei ollut riittävästi hasselpähkinöitä, joten käytin niiden lisäksi manteleita. Sekoitin taikinan ainekset eri järjestyksessä kuin ohjeessa ja kaulitsemisen sijaan pyörittelin taikinasta kakkusia. Mukavan pähkinäisiä ja mureita näistä tuli. 20151108-_DSC9261

Hasselpähkinä-mantelipikkuleivät (50 kpl)
  • 120 g (vaaleaa ruoko)sokeria
  • 125 g voita
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • 100 g manteleita
  • 220 g vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 muna

Jauha hasselpähkinät ja mantelit (mantelimyllyllä). Nypi sokeri, voi ja jauhot sekaisin. Lisää jauhetut pähkinät ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee siitä pallo. (Jos haluat kaulia taikinan ja tehdä pikkuleipiä muotilla, niin laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi). Tee taikinasta palloja ja litistä ne haarukalla kakkusiksi (25 kpl/pelti). Valmiiden keksien halkaisija on 4-4,5 cm.

Paista 175 asteessa 12 min.

Armas on tänään kurannut tänään monta tassupyyhettä, leikkinyt röhkivällä possulla, juossut ja etsinyt puun taakse piiloon menneitä ihmisiään Leppävedellä metsässä ja nukkunut rotan kanssa.

20151108-_DSC9263 20151108-_DSC9262

6 vastausta artikkeliin “Biscuits sablés aux noisettes et amandes

    1. Herätessään se on (yhdellä tavalla) ihanimmillaan 🙂 . Päikkäreiden pituus vaihtelee. Jos keittiöstä sattuu kuulumaan ruokakupin ääntä muistuttavaa kilinää, niin unet saattavat keskeytyä, joskus menee kolme tuntia putkeen.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s