20151212-_DSC9739Mietin eilen sopivaa käyttötarkoitusta hedelmäkulhossa olleille hieman rypistyneille luumuille. Jääkaapissa oli avattu mantelimassa ja kaikki pullanleivontatarpeet, joten tekaisin luumubostonin. Maltoimme antaa pullan mehevöityä ja herkuttelimme sillä vasta aamupalalla. 20151212-_DSC973820151212-_DSC9740

Luumuboston

  • pullataikina (puolet riittää, tee lopusta vaikka pikkupullia tai korvapuusteja)
  • 20-30 g voita
  • 7 luumua
  • 1-2 rkl ruokosokeria
  • 100 g (mieluusti ruotsalaista tai tanskalaista) mantelimassaa
  • tomusokeria kuorrutukseen

Tee ja kohota pullataikina. Raasta mantelimassa. Puolita luumut, poista kivet ja leikkaa luumut ohuehkoiksi viipaleiksi.

Kauli puolet pullataikinasta levyksi ja levitä sen päälle hieman pehmennyttä voita. Levitä, mantelimassa, luumut ja sokeri levyn pinnalle ja kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 7-8 palaan ja laita ne irtopohjaiseen, suorareunaiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja anna kohota ainakin puoli tuntia. Voitele boston munalla. Paista 175 asteessa 40-50 min. Irrota pulla vuoasta hieman jäähtyneenä ja koristele tomusokerilla tai tomusokeri-sitruunanmehukuorrutuksella.

Äiti otti eilen pari huikeaa iLuuri-kuvaa Armas-poitsustaarmas_1armas_2

4 vastausta artikkeliin “Luumuboston

    1. Kiitos. Boston-ohjeita luimupupulassa on tosiaan muutama, se kun on hyvää monenlaisilla täytteillä.
      Äiti onnistui kuvissa hyvin :).

  1. Ihana boston. Jouluksi itsekin aion tehä, ja tällainen luumiversio oisi hyvä vaihtoehto. Armas ❤

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s