Korjasin talouttamme vaivanneen vakavan pullanpuutteen tekemällä viikonloppuna tuliaisiksi saamistamme raparpereista bostonkakkua (ja eilen piirakkaa). Aikaisemmin olin tehnyt raparperibostonia kompotista mutta tällä kertaa päätin kokeilla kypesntämättömiä raparpereja. Hienosti toimivat, pullasta tuli raikkaan ja raparperisen makuinen. 20160602-_DSC6111

Raparperiboston

  • pullataikina (puolet riittää, tee lopusta vaikka pikkupullia tai korvapuusteja)
  • 300 g raparperia (paino kuorineen)
  • 3 rkl vaaleaa ruokosokeria raparperien mehustukseen
  • 20 g voita
  • 100 g mantelimassaa raastettuna + vähän vaaleaa ruokosokeria
  • vettä (+ Kirschiä) ja tomusokeria kuorrutukseen

Kuori ja paloittele raparperit. Laita ne kulhoon ja lisää 3 rkl sokeria. Anna mehustua taikinan tekemisen ja kohoamisen ajan.  Tee ja kohota pullataikina.

Kauli puolet pullataikinasta levyksi ja levitä sen päälle pehmeä voi. Levitä raperperit,  mantelimassa ja sokeri levyn pinnalle.  Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 7-8 palaan. Laita palat voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun, irtopohjaiseen suorareunaiseen kakkuvuokaan (jätä reilut välit) ja anna kohota ainakin 30 min. Paista 180 asteessa 45-50 min. Irrota pulla vuoasta hieman jäähtyneenä ja koristele tomusokerikuorrutuksella.
20160602-_DSC609020160602-_DSC610420160602-_DSC610820160602-_DSC6112
”Hitsi vieköön on tylsää odottaa, että keli viilenee. Onneksi mulla on Ikea-possu ja viilennin.”20160602-_DSC609320160602-_DSC609820160602-_DSC6103

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s