Armaksen päiväkirjasta: ”Eilen näin piiiiitkästä aikaa ihanan tyttöystäväni Keksin. Juoksimme, juoksimme, juoksimme ja autoimme ihmisiä etsimään kanttarelleja ja muita sieniä. Me ollaan Keekun kanssa niin hyviä kavereita, että symbioidutaan ekoissa kuvissa yhdeksi koiraksi.
Emännän ja isännän mielestä olin hiekassa ja lätäköissä pyörimisen jälkeen kauhean likainen mutta säästyin onneksi suihkulta, harjattavaksi kyllä jouduin.”
Hienon kanttarellisaaliin, parin herkkutatin ja vuoden ekojen suppisten lisäksi löysimme vuosien tauon jälkeen toukattomia mustavahakkaita, jotka päätyivät kuivurin sijaan pannulle. Vahakkaat herkuteltiin uunissa kypsennettyjen karitsanlihapullien kanssa.
- noin 1/2 l paloiteltuja mustavahakkaita
- 2 keskikokoista sipulia varsineen
- loraus valkoviiniä
- timjamia, suolaa, (kubeben)pippuria
Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja paloittele varret. Esipaista rinkuloituja sipuleita kunnes ne pehmenevät hieman. Nosta sipulit pois pannulta. Laita sienet pannulle ja paista niitä kuumalla lämmöllä kunnes niistä lähtevä neste on lähes kadonnut. Palauta sipulit pannulle. Lisää varret, timjami ja valkoviini. Kuumenna, kunnes alkoholi on haihtunut. Hauduta kannen alla muutama minuutti kunnes sipulinvarret ovat pehmenneet. Lisää suola ja pippuri.
Wau mikä määrä sieniä! Ihanat mustat 🙂
En ole ikinä löytänyt noin paljoa kanttarelleja. Armaksella ja Keksillä on aina hurjan kivaa!