Perjantain työpäivän jälkeen rauhallinen viikonloppu tuli vähintäänkin tarpeeseen. Ulkoilimme pakkassäässä Kinkoriutalla eilen kävellen ja tänään juosten, teimme kotihommia ja tänään vietimme mukavan illan Campasimpukkalan väen kanssa.

Vaikka vieraat olivatkin luvanneet tuoda illan jälkkärin (kiitos herkullisesta kakusta), niin teimme iltapäivällä sitruunaisia pikkuleipiä sveitsiläisen Annemarie Wildeisenin kirjasta Mein Küchenjahr. Varsinaisia sitruunanystävän herkkuja. Ohjeessa ei ollut mitään kohotusainetta eikä sitä näköjään tarvita. 20161211-_dsc100720161211-_dsc1004

Zitronen-Vanille-Finger (noin 75 kpl

  • 150 g voita
  • 75 g tomusokeria
  • 1/2 tl jauhettua vaniljatankoa
  • 1 keltuainen
  • 2 (luomu)sitruunan kuori
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 50 g perunajauhoja
  • 50 g manteleita

Jauha mantelit. Vatkaa pehmeä voi, keltuainen ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuori. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja mantelijauhe.

Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen noin 1/2 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita levyn päälle toinen leivinpaperi (ohjeen mukaan kauliminen piti tehdä taikina papereiden välissä). Laita taikinalevy jääkaappiin noin tunniksi.

Leikkaa taikinalevystä noin 1 cm levyisiä tankoja (ohjeen mukaan pituus noin 6 cm). Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle ja paista (kiertoilmalla) 170 asteessa noin 12 min kunnes pikkuleivät saavat vähän väriä. Sihtaa lämpimien pikkuleipien päälle reilusti tomusokeria.

20161211-_dsc1006Iltapäivän lumikuvia eiliseltä:

2 vastausta artikkeliin “Sitruuna-vaniljasormet

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s