Pari päivää pöydällä kypsyneet aprikoosit pääsivät arvontatuokion jälkeen piirakkaan. Toivottavasti kaupasta löytyy vielä toinen hyvä satsi hillottavaksi. 20170710-_DSC4590.jpg

Aprikoosipiirakka

  • noin 600g aprikooseja
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 200 g (vaaleaa ruoko)sokeria
  • 4 pientä munaa
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa

Halkaise aprikoosit ja poista kivet.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Leivitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele aprikoosit piirakkavuokaan kuppipuoli ylöspäin Ripottele kuppeihin vähän sokeria. Paista 190 asteessa noin 40 min. Koristele piirakka tomusokerilla.20170710-_DSC4593.jpgPerjantaina käväisimme koko porukalla Lutakossa kansainvälisillä markkinoilla. Armas käyttäytyi tottuneena torikoirana hienosti, mitä nyt vähän pelästyi hollantilaisen juustomyyjän valtavia puukenkiä. Markkinoiden parasta antia oli niin ikään hollantilainen kukkakauppias, jolta ostimme orkidean ja laventelin. 20170710-_DSC4575.jpg20170710-_DSC4580.jpg20170710-_DSC4582.jpgLämpimän päivän iltaa voi viettää vaikka lempipaikassa tuolin alla.20170710-_DSC4584.jpg20170710-_DSC4585.jpg20170710-_DSC4587.jpg

4 vastausta artikkeliin “Aprikoosipiirakkaa ja kukkia

  1. Nam nam, aprikoosipiirakkaa. Täällä aprikoosien aika ei ole pitkä,ja se lähestyy jo loppuaan,tein niistä hilloa ja siemenistä olen tekemässä (sen jälkeen kun se uloin kuori poistettu) karvasmanteliuutetta. Tuoksu on jo nyt hurmaava ,mutta odottelen muutaman kuukauden että siihen kehittyy kunnon maku.
    Armas:)

  2. Olipa kauniita kuvia! Armas oli tietysti paras. 🙂

    Aprikoosipiirakka kuulostaa ihanalta. Ja helppokin on. Teen tätä heti, kun käyn seuraavan kerran kaupassa. En tykkää aprikooseista sellaisenaan, mutta piirakassa ne olisivat varmasti aivan ihania. Kiitos ohjeesta!

    1. Kiitos! Kesäillan valo osuu kivasti parvekkeelle ja olohuoneeseen.
      Täältä saa kovin harvoin sellaisia aprikooseja, jotka olisivat hyviä sellaisenaan. Haukatessa mehua valuvia makeita aprikooseja varten pitää matkustaa jokunen kilometri etelään! Tuo piirakkapohja toimii myös raparperin kanssa ja ajattelin testata sitä myös marjoilla, esim. metsävatulla ja puolukalla.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s