Kävimme alkuillasta Muuratharjulla juoksemassa. Lenkin loppupuolella teimme kaksi kovavauhtisempaa lyhyttä vetopätkää niin, että toinen ihmisistä oli Armakselle houkuttimena. Loivaan ylämäkeen joutuu kyllä itsekin juoksemaan tosi kovaa jotta pysyy mukana.

Lenkin jälkeinen leivontainto meinasi osoittautua vaikeaksi toteuttaa. Viime vuoden marjat on syöty ja uusien kypsymistä pitää vielä odottaa. Selailin ruotsalaista leivontaklassikoa Vår bakbok ja löysin toskakakun reseptin, jonka ainekset vaaleaa siirappia lukuunottamatta löytyivät kaapeista. Piirakasta tuli hurjan hyvää, mantelikinuskista ja hieman erilaista kuin kotimaisen kahvipöydän toskapiirakka yleensä. Tästä ohjeesta tulee uunipannullinen, puolet ohjeesta riittää tavalliseen piirakkavuokaan.20170714-_DSC4600.jpg

Toscakaka

Pohja
  • 100 g voita
  • 2 dl täysmaitoa
  • 4 munaa
  • 4 dl vaaleaa ruokosokeria (1 dl karkeampaa)
  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Sulata voi. Kaada maito voin joukkoon. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voi-maitoseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 min.

Päällinen
  • 2 dl manteleita (vähän reilu)
  • 150 g voita
  • 1 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 1 dl siirappia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl Amarettoa (ohjeessa oli maitoa)

Leikkaa mantelit veitsellä lastuiksi. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja Amaretto. Keitä seosta muutama minuutti alussa sekoittaen. Lisää mantelit. Levitä seos pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 10 min (meillä oli 9 min). Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.20170714-_DSC4596.jpg20170714-_DSC4598.jpgMuistinko jo sanoa, että siitä tuli hyvää? Maistui ihmisille yhtä hyvin kuin piimävesi Armakselle lenkin jälkeen.IMG_2384.jpg

2 vastausta artikkeliin “Toskapiirakkaa ja vetojuoksua

  1. Olipa hyvä resepti ja kakku aivan taivaallisen hyvä. Tein gluteenittomana ja vain puolet määristä. Sattui olemaan pussillinen kuoripäällisiä manteleita kaapissa. Pääsin kalttaamaan ja suikaloimaan manteleita. Kiitos ohjeesta!

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s