Huh, olipas jännittävää. Nyt on sitten sekä minun että Armaksen virallinen agilitykisaura avattu kotikisoissa kahdella ihan hyvällä hyl-radalla.

Kun maaliskuussa vaihdomme toiseen seuraan, halliin ja treeniryhmään, niin kerroin tavoitteeksi, että kisaamme elokuun loppuun mennessä möllikisoissa. Monen asian vaikutuksesta (kivituhka-alusta, ryhmän kouluttaja eli ystävämme Aino, kiva ryhmä ja treeni-into) sekä esteosaaminen että minun ja Armaksen yhteistyö on edennyt paljon toiveitani nopeammin ja uskaltauduin ilmoittamaan meidät kisaan. Etukäteen jännitin ensimmäisen esteen riman tiputusta ja keppien onnistumista.

Ensimmäisenä ratana oli hyppyrata, jolla oli ”lähtösuorana” hyppy-rengas-(monen koirakon hyl-kohtaloksi koitunut )pussi-hyppy. Armas pysyi lähdössä nätisti ja onnistuin neljännen esteen jälkeisessä valssissa kivasti. Kahdeksannella esteellä oli vähän turhan lähellä hyppyä ohjaamassa ja Armas hyppäsi sen takaa (ohjauksen mukaisesti kun videota katsoo). Virheen jälkeen ohjaajalle iski puolen sekunnin ajatuskatko ja syötin otuksen väärään putkeen. Oikean putken jälkeen loppurata sujui kivasti, myös ne jännätyt kepit.

Agilityradan alussa hyppy-rengas-puomi puomi taisi vetää Armasta sen verran, että se hyppäsi renkaan huolimattomasti. Puomilla osui kontakteille mutta ”ei ehtinyt pysähtyä”. Seuraava kolmen hypyn pätkä ennen keinua näytti etukäteenkin vähän haastavalta. Keinu kutsui Armasta yhden esteen liian aikaisin ja oikealle reitille palaamisen jälkeen sen suoritus oli hieman ilmava. Loppurata meni taas yhtä tippunutta rimaa lukuunottamatta kivasti. Radat taisivat olla ykkösen radoiksi suhteellisen haastavat sillä kummallakaan radalla ei tullut missään kokoluokassa nollatulosta.

Ekasta kisapäivästä jäi hyvä mieli. Ennen seuraavaa starttia pitäisi treenata kontakteja kovassa vireessä. Kyllä Armas normaaleissa treeneissäkin on hyvässä vireessä, mutta harvoin se harjoituksissa haukkuu yksittäisiä intohaukkuja enempää. IMG_3667.JPGMinä jatkoin kisapäivää omien ratojen jälkeen talkoilun merkeissä. Illalla käytiin palauttelulenkillä Muuramessa. IMG_3675

 

 

3 vastausta artikkeliin “Agilitykisauran startti

  1. Onnea kisauran korkkauksesta! Hienosti teki kyllä kepit vaikka putken jälkeen tullaan niille aika vauhdilla! Monelle koiralle on siitä oikean rytmin löytäminen vaikeaa eli hieno Armas!

    Arman näyttää jotenkin videossa ihan valtavalta vai oletko sinä vain pieni? 😀 Kuinka korkeaksi se on mitattu?

    1. Kiitos Katariina! Kovasti olen tyytyväinen eiliseen kepittelyyn.

      Heh, Armas on aika iso ja minä (162 cm ) en. Ei olla vielä käyty virallisessa mittauksessa, eilinen tuomari vain totesi, että selvä maksi on, mittarin rajoitin oli 50 cm:ssä. Viimeisin kotimittaus joskus reilu 1v ikäisenä oli 57 cm ja selkäkin sillä on pitkä (60cm). Iskän poika, iso otus :).

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s