Marraskuun harmautta ja omppucrumblekakkua

Viime viikon lumet tulivat ja menivät ja talviaikaan siirtyminen pimensi iltoja entisestään. Se on marraskuu se. Rankan viikon jälkeen aloitettiin viikonloppu hyvillä treeneillä perjantai-illan tokovalmennuksessa. Voittajan liikkeissä ollaan kesän ja syksyn aikana edetty ihan kivasti mutta joulukuun alun koe kotihallissa on vähän liian lähellä. Jospa sitten seuraavan, tammikuun puoliväliin, yritettäisiin saada paketti kuntoon. Epävarmimmat liikkeet tällä hetkellä ovat luoksetulon stoppi (ennakointi) ja kaukot. Kumma juttu, tokoseuruu sujuu selvästi paremmin nyt kun sitä on treenattu. Piiiiiiiitkät hiljaiset pätkät olivat Armakselle vaikeita koska rally-tokossa toistan ”seuraa”-käskyn käännöksissä ja katson koiraa usein.

Hallilla omatoimitreeniaikoja ei illalla ole mutta onneksi ollaan päästy tekemään lounastreeni suunnilleen kerran viikossa.

Tänään vietettiin rauhallista sunnuntaita juoksulenkin ja kokkailun merkeissä. Cuisine et Vins de Francen nettisivulta löytyi houkutteleva omppukakun ohje. Se päätynee vakioleivonnaisten joukkoon. 20181104-DSC_6373

Tarte aux pommes façon crumble

  • pohjaksi pâte brisée
  • 5 isohkoa omenaa (Royal Gala)
  • 75 g vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • 75 g vaaleaa ruokosokeria

Tee pohjataikina, muotoile se palloksi, kääri kelmuun ja anna asettua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Kuori ja paloittele omenat. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja nosta se kaulimen avulla voideltuun (irtopohjaiseen) piirakkavuokaan. Laita omenapalat pohjan päälle. Paista 190 asteessa noin 25 min.

Nypi muruseoksen ainekset sormin. Ripottele murutaikina esipaistettujen omppujen päälle. Paista 190 asteessa noin 25 min kunnes murut saavat vähän väriä (kullakeltaiseksi, sanoo ranskalainen). 20181104-DSC_6375

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s