Armaksen päiväkirjasta: ”Viimeiset puolitoista viikkoa olen yrittänyt kannustaa ihmisiä parantumaan flunssasta. Vieläkin köhivät. Onneksi ei olla tautien aikana menetetty hienoja ulkoilusäitä, aikamoista loskasössöä oli pihalla eiliseen lumisateeseen asti.

Hallilla ollaan käyty tokoilemassa ja nauttimassa jouluherkusta – treenaamisesta koko isossa hallissa. Se on harvinaista herkkua se.

Ihmiset joululahjoivat itseään potrettiobjektiivilla. Sillä näyttää kyllä tulevan kivoja kuvia.

20191225-DSC_2370

Meidän tämän vuoden jouluhalossa oli sitruunahalon pohja tehtynä suomalaisen sokerikakun tapaan eli ilman keltuaisten ja valkuaisten erottelua, täytteenä Fraîche-kermaa maitohillolla ja Koppelin tilan vattuja. Minäkin siitä tykkäsin.

Joulun pikkuleipävalikoimaan kuuluivat viime joululta tutut sveitsiläiset maustesydämet. Emännältä jäi näköjään silloin ohje kirjoittamatta.”

Gewürz-Herzen

  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa
  • mausteneilikka
  • 4 kardemumman palkoa
  • 1/4 tl kanelia
  • 75 g vaalea ruokosokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • keltuainen
  • 220 g vehnäjauhoja
  • 50 g perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Irrota kardemumman siemenet paloista. Jauha ne ja neilikka morttelissa.

Sekoita mausteet ja sokeri. Lisää voi ja keltuainen. Vaahdota (tehtiin yleiskoneella, seuraavalla kerralla voisi vaahdottaa vain kulhossa puulastalla koska taikina tehdään loppuun kuitenkin käsin).

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. (Lisättiin vähän vettä koska taikina jäi liian murumaiseksi). 

Kääri taikinapallo kelmuun ja laita se kylmään (parvekkeelle nollaan) noin tunniksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä (3-4 mm) ja ota siitä muotilla sydämiä. Paista 175 asteessa kiertoilmalla 12-15 min.

Koristele sydämet tomusokeri-vesikuorrutuksella.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s