Rally-tokokisat olivat koronatauolla muita tokoa ja pk-lajeja kauemmin. Tuomarin ja sihteerin turvaväli saatiin ratkaistua NoShout-kuulokkeiden avulla ja eilen päästiin kisaamaan melkein 8 kk tauon jälkeen. Kevät ja alkukesä keskityttiin tokoon ja bh-kokeeseen, joten rallyn treenaaminen oli hyvin vähäistä, lähinnä pientä tekniikkatreeniä olohuoneessa. Kisakuntoa kaivettiin esille muutamalla ratatreenillä heinäkuun lopussa ja viime viikolla, itsellä oli alkuun vähän askelmerkit hukassa ja Armaksesta lähti turhan paljon ääntä pysäyttävissä tehtävissä ja peruutuksessa.

Vaikka oltiin kotihallilla, niin kisatilanne jännitti taas Armasta sen verran, että treeneissä hienosti onnistunut rento kehääntulo ei onnistunut. Haluaisin seuruuttaa sen sisään reippaasti, pysähtyä perusasentoon ja irrottaa hihnan. Sitten olisi tarkoitus vireen mukaan tehdä joku temppu tai jättää istumaan ja kutsua vauhdissa seuruuseen ja lähtökyltille. Kun sain jännittäjän istumaan, niin lähtökyltille siirtyminen nosti virettä niin, että päästiin mukavassa tunnelmassa radalle. Ensimmäisessä tehtävässä auton eteentulossa käsimerkillä vaikka yleensä mennään vain suullisella käskyllä. Sivulla peruutus oli tosi hyvä. 1-2-3 tehtävästä saatiin -1tvä, ilmeisesti siitä, että Armas jäi alussa hetkeksi seisomaan eikä istunut heti. Liikkeestä istu ja hyppy olivat hienoja, kasissa ja spiraalissa otus seurasi selkeästi paremmin.

Hienon työmiehen kanssa tienattu 99p ei riittänyt pm-kisojen palkintopallille (oltiin 4.) mutta hyvä mieli jäi. Vielä kun tietäisi, miten alkujännää saisi vähennettyä. Ehkä Armas miettii kehään tullessaan, että mitäköhän tehtäviä siellä tänään on ja että osataanko tehdä kaikki oikein…

IMG_7434

Loman aikana ollaan treenattu rallyn lisäksi tokoa ja jälkeä. Jälkeen ja esineruutuun ollaan saatu treeniseuraa ja hyviä neuvoja Annalta ja Venlalta. Esineruutua tehtiin niin, että lähettiin ystävykset vuorotellen hakemaan esineitä. Kummasti löytyi Armakseenkin lisää irtoavuutta ja vauhtia kun Venla oli toisena hommissa.

20200730-DSC_456520200730-DSC_458420200730-DSC_4537

Viikolla käväistiin pikaisella reissulla Hämeessä – vanhempieni moikkaamisen lisäksi Armas kävi osteopatiassa Maaria Kaiperlan luona. Lantiossa oli virheasentoa vasemmalla puolella ja olan seudulla jumia oikealla. Liekö syynä heinäkuinen huono laskeutuminen uimarannalle vai vaan aktiivinen aussie-elämä? Nyt on taas paikat ojennuksessa.

Loppukesään ja syksylle olisi tiedossa paljon koiramaisia tapahtumia pääosin lähiseudulla. Toivottavasti saadaan kisata…

20200726-DSC_431320200726-DSC_435720200804-DSC_4652

 

2 vastausta artikkeliin “Piirinmestaruusrally-tokoa

  1. Armas on tainnut käydä poseerauskoulutuksenkin. 🙂 Niin hienosti sujuu valokuvassa oleminen. ❤

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s