Armaksen päiväkirjasta: ”Mamma on ollut tosi laiska päivittämään kuulumisiani. Rally-tokon pm-kisojen jälkeen ollaan rallattu kolme kisaa: yksi kotihallilla ja tuplakisa Vihtavuoren kaukalolla. Kaikissa olin taitava mutta pari vahinkoakin osui radoille. Kotihallin kisassa mamma yritti hidastaa kiirettäni sarjahypylle ja antoi hyppyluvan niin myöhään, että rima tippui, Vihtavuoren ekassa kisassa luikahdin liikkeestä istumisen kutsussa vasemmalle vaikka piti tulla oikealle. Nämä molemmat ovat niitä harvoja juttuja, joita ei voi uusia vaan -10p katoaa huis pois. Kolmesta kisasta 89p, 87p ja 99p. Nyt meillä olis hyvät pisteet kasassa 10.10 SM-kisoihin. Saapa nähdä, mihin koronatilanne siihen mennessä kehittyy.

Rallailun lisäksi ollaan treenattu tokoa, erityisesti seuruuta, noutojen vauhtia ja liikkeiden välejä sekä kehääntuloja. Metsälajeista ollaan tehty jälkeä ja esineruutua. Jäljellä ovat saaneet minulle janan idean opetettua, itse jälki meinaa viedä niin, että osa kepeistä saattaa jäädä matkalle. Toivotaan pitkää, lämmintä ja kuivaa syksyä, niin saataisiin hyviä pohjia tehtyä ensi vuodelle.”

”Täytin muuten elokuun viimeinen päivä 5v eikä siitäkään kirjoitettu. Onnea minulle, komealle, persoonalliselle äijälle! Kakkua, ketjupannan tottikseen ja kaksi uutta palloa sentään sain.”

Tämmöisellä ohjeella ollaan tehty kesän aikana monta mustikka- ja raparperipiirakkaa. Resepti on ihan jonkin verran viritetty ja paranneltu versio Antti Vahteran Viisi vuodenaikaa -kirjan raparperipiirakasta.

Murupiirakka

Pohja
  • 2 munaa
  • 135 g vaaleaa ruokosokeria (1 1/2 dl)
  • 225 g vehnäjauhoja (3 1/2 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 100g sulatettua voita
Täyte ja murupäällinen
  • vajaa 1 litra raparperinpaloja tai mustikoita
  • 100 g voita
  • 130 g vehnäjauhoja (2dl)
  • 90 g vaaleaa ruokosokeria (1 dl)

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos, kermaviili ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina isoon, voideltuun piirakkavuokaan.

Jos raparperit eivät ole kevätraperpereja, niin mehusta paloja sokerin kanssa kulhossa 1-2 tuntia. Levitä raparperit/mustikat pohjataikinan päälle.

Laita muruseoksen aineet kulhoon ja nypi ne sekaisin. Ripottele muruseos täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 45min.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s