20130404-_DSC9560

Miksi Luimupupu: No täytyyhän blogilla joku nimi olla :). Korvat luimussa pihallamme ruokaileva rusakko on blogin maskottiotus.

Kuka: kohta nelikymppinen akateeminen nainen Jyväskylästä

Mitä: Tarinoita kokkauksesta, valokuvauksesta, pyöräilystä, mäenlaskusta, matkailusta ja arkisesta elämästä, alkuun myös eturistisideleikkauksesta toipumisesta.

 • Kokkaus: hyvistä raaka-aineista syntyy herkkuja sekä keittokirjojen, lehtien ja blogitovereiden ohjeilla että omilla virityksillä. Pöytämme ääressä ja keittiössä on yleensä kaksi kokkiruokailijaa, mutta mieluusti ruokimme ystäviäkin.
 • Valokuvaus: reilussa kymmenessä vuodessa APS-pokkari on vaihtunut täyskennolliseen digijärkkäriin, laukaisinta tiheään painamalla olen oppinut paljon kuvaamisesta, kiitokset myös kärsivällisille kanssakuvaajille…
 • Pyöräily ja hiihto: ulkona on kiva olla, sekä pyörittelemässä että liukumassa
 • Matkailu: voi olla sekä lomaa että osa työtä, jos ollaan pidemmällä reissulla niin koti on siellä missä ollaan. Lähden Ranskaan/Sveitsiin/Ruotsiin/Japaniin… koska tahansa, mieluusti otan pyörän tai sukset mukaan. Joko mennään?
 • Arki: kokkausta, kuvausta, ulkoilua ja töitäkin…
 • Eturistiside: no, siitä tämä luimupupuilu alkoi, kiitokset koivenkorjaajalle hyvästä työstä… kirjoittelu on ollut kivaa, joten jatkan tätä pääosin noiden ylempien palleroiden merkeissä

2 vastausta artikkeliin “Kuka ja mitä?

 1. Laitoin vähän haastetta kanssabloggareille, mutta en läytänyt sinun sähköpostiosoitettasi joten tämä tulee tässä.
  terv. Päivi Durchman ”Tuplaespresso”

  Tässä haaste kaikille ruokabloggareille ja heidän seuraajilleen.

  #SUOMIRUOKAHAASTE

  Tänä vuonna, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna teemme suomalaista ruokaa suomalaisista aineksista vähintään kerran viikossa. Unohdetaan samalla kaikenlaiset ton-ton-ton-kotkotukset, jotka eivät vähimmässäkään määrin perustu todellisiin lääketieteellisiin syihin.

  Yritetään elää vuodenaikojen ja satokausien mukaan.
  Marraskuussa ei tarvita parsaa tai raparperia, eikä kesäkuu ole riistakautta.
  Leivotaan pullaa ja muuta perinteistä suomalaista hyvää raakakakkujen sijaan, unohdetaan taatelit, pähkinät ja kookos.
  Syödään kaurapuuroa suomalaisten superfoodmarjojen kera ja unohdetaan gojimarjat, chiansiemenet sekä muut kaukomaiden tuontituotteet, joiden rahtaaminen tänne vain lisää fossiilisten polttoaineiden kulutusta.
  Jätetään ostamatta tonnikala, norjalainen lohi tai pangasius ja laitetaan ruokaa kotimaisesta kalasta, silakasta, siiasta, ahvenesta, kuhasta, hauesta, mateesta…
  Käytetään suomalaista riistaa ja poroa argentiinalaisen pihvin sijaan.
  Annetaan avokadojen sekä bataattien jäädä kaupan laariin ja käytetään ihania suomalaisia kasviksia.
  Unohdetaan vähäksi aikaa tähtianikset, kurkumat, seesaminsiemenet sekä sitruunaruohot ja annetaan ruokaan lisämakua Suomessa viljellyillä mausteyrteillä. Ja niin edelleen.
  Edes kerran viikossa.

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s