Neljä ja puoli vuotta vanha Tea-tyttömme

joutui tänään kirurgisen operaation kohteeksi. Tean sisuksiin kurkistettiin kahviharrastajaystävämme kanssa jo vajaa kolme vuotta sitten kun Tea lopetti lämmittämisen. Ruuvien kiristely auttoi ja kone toimi kannen kiinnilaiton jälkeen normaalisti. Syy ensioireisiinkin saattoi olla boilerin painetta säätelevä pressostaatti, joka oikutteli ensimmäisen kerran pari vuotta sitten. Tea alkoi puhista ja päästää höyryä varaventtiilistä. Kone saatiin kuntoon netistä opitun cowboy-tempun avulla. Höyrypuhinaoire toistui parin vuoden aikana muutaman kerran ja korjaantui aina kalvoa virkeyttävällä ruuvailulla. Tänä kesänä ruuvailut eivät enää auttaneet kuin hetken – pressostaatti väsähti ilmeisesti lopullisesti. Koska kaffekoneista on vaikea ottaa varaosaa itsestään, niin uusi osa piti hankkia Saksasta (kuten moni muukin tavara).

Tässä luimupupun apurin kirjoittama ohjeistus pressostaatin vaihtoon.

Tarvitaan: Uusi pressostaatti (esim espressoxxl.de:stä), ruuvimeisseli, ristipäämeisseli, jakoavain tai kiintoavaimia
  1. sähköjohto irti
  2. poista kuppitaso ja vesisäiliö
  3. irrota kuori, 6 ruuvia
  4. irrota sisäkuori, joka on kiinni kahdella ruuvilla
  5. etsi pressostaatti, katso kuva
  6. laita muistiin, missä järjestyksessä pressostaattiin tulee kolme sähköjohtoa
  7. irrota johdot pressostaatista, tarvinnee hieman ruuvimeisselin apua
  8. pressostaatti irti sopivan kiintoavaimen tai jakoavaimen avulla
  9. uusi paikoilleen, johdot kiinni, peruuta vaiheet 1-4
Tea ja Luigi eivät varmaankaan pääse mukaan Zürichiin. Toivottavasti ne odottavat meitä kiltisti kotona kesään asti ja Eva laittaa meille reissussa hyvää kahvia.

5 vastausta artikkeliin “Kaffekonekirurgiaa

  1. Näitä suolikuvia meilläkin on nähty, meillä on korjattu Andreja ja joka päivä kuunnellaan puhinoita ja ollaan valmiita jos tarvii pikaisia pelastustoimia.

    1. Aika tarkkakorvaisiksi mekin opimme viime viikkojen aikana. Nopeasti sitä huomaa, mikä puhina on normaalia ja milloin pitää hyökätä laittamaan virta hetkeksi pois. Koneen sisuksia kaivellessa oppii kuulema arvostamaan hyvin tehtyä vempelettä.

  2. Sen takia meillä on varakoneena la Pavoni, vipukone ei petä koskaan. Sillä minäkin olen oppinut tekemään asiallisen espresson, mutta maitovaahtoon tarvitaan kyllä osaavampaa.

    1. La Pavoni olisi kyllä hieno! Meillä on varalla ja työkahvivehkeinä Eva Solo ja pressokannu sekä käsimylly. Maidon vaahdotus on kyllä haastavaa… osaan kyllä ”piirtää” kuvia, mutta vaahdosta tulee mitä sattuu. Maitokahvien juominen on kyllä kesän aikana jäänyt tosi vähiin.

Mitä mielessä?