Sain Ruotsintuliaisina virtuaalikukkia :).

Kelit heiluvat laidasta toiseen, eilen aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämmintä oli 29, tänään on jaksanut sataa iltaan asti vaihtelevalla voimakkuudella noin 10 asteen kylmyydessä. Kelistä johtuen liikuimme kauppareissua lukuunottamatta vain Italiaa kiertävien pyöräilijöiden välityksellä.

Yksin ei tullut kovin monimutkaisia ruokia kokkailtua, joten oli oikein mukava täyttää jääkaappia viikonlopun kokkauksia suunnitellen. Täällä ei elukoiden sisuskaluja ”tavallisissa” ruokakaupoissa paljon näy vasikan ja naudan maksaa lukuunottamatta. Niiden ja patalihojen hankinnalle hyvä paikka on turkkilais-Ege-market, jonka monipuolisesta, vähemmän kiillotetusta mutta hyvin siististä lihatiskistä ostimme lampaan munuaisia. Valmistukseen haimme virikkeitä Hopealusikasta. Siistityt munuaiset (puolisen kiloa) paistettiin kolmen tuoreen sipulin, yhden litsatun valkosipulin kynnen, timjamin ja oreganon kanssa, lopuksi joukkoon lisättiin 1dl kermaa ja 0,5 tl siemenellistä sinappia. Munuaiset ovat parhaimmillaan silloin, kun ne ovat hennon pinkkejä sisältä (rosaksi väriä kai yleensä sanotaan tässä yhteudessä mutta pinkki on toukokuun ja Giron väri).

Jälkkäriksi teimme raparperiversion kaikkien suomalaispiirakoiden äidistä. Grahampohjan päälle laitetettiin kevyesti hillottuja raparpereja (700 g raparpereja pilkottuna, 2,5 dl ruokosokeria, keitetään aika kovalla lämmöllä kunnes raparperit pehmenevät), klassikkokermaviilin sijaan päällisessä oli 350 g kermarahkaa (15% rasvaa). Seurakseen piirakka sai kevään ensimmäisiä sveitsiläismansikoita. Manssuista oli vielä hieman vettä makeuden tilalla, joten pilkoin ne hetkeksi pikamarinoitumaan ruokosokerin, jauhetun vaniljan ja tuoreen mintun kera.

Välillä pitää tiskatakin…

2 vastausta artikkeliin “Munuaisia ja mansikoita

  1. Nolona tunnustan, etten ole koskaan maistanut munuaisia… Vaikka täältä niitä saisi hyvinkin helposti. Pidän kyllä kovasti maksasta, joten varmaan myös munuaisista? Täytyy laittaa tämä resepti korvan taakse, paistettuna ne näyttävät valtavan hyviltä!

    1. Luulen, että pidät munuaisista jos maksakin maistuu, voimakkaita, minun mielestäni hyviä makuja kumpikin. Valmistukseenkin sopivat samat ohjeet: hennon punertava kypsyys, yrttejä, (valko)sipulia ja kermaa kaveriksi :).

Mitä mielessä?