Saimme kummitädiltäni aikamoisen pötkylän. Sille piti keksiä muhkeaan kokoon sopiva resepti.20150928-_DSC8676

Koska jauhiksella täytetty kesäkurpitsa on jonkinlainen klassikko, niin otimme paketin pitkäkarvasonnin färssiä sulamaan ja täytimme koverretut kurpitsanpuolikkaat mietintäprosessin jälkeen lihapullilla ja tomaatti-selleri-vihersipuli-kapris-sekoituksella.

Täytetty kesäkurpitsa

  • iso kesäkurpitsa (2,195 kg)
  • 500 g jauhelihaa (ylämaankarjasonnin)
  • 2 munaa
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • reilu nippu persiljaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 maustepippuria, 5 Malabar-pippuria
  • 1/4 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl fenkolinsiemeniä
  • 4-5 kypsää tomaattia
  • 2 ohutta varsisellerin vartta
  • 1 kynttä valkosipulia
  • 1 iso vihersipuli
  • 1 tl suolaan säilöttyjä pieniä kapriksia

20150928-_DSC8682Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siitä siemenet pois. Ripottele puolikkaiden päälle hieman suolaan ja kypsennä niitä uunissa 180 asteessa 20 min. Meillä ei ollut riittävän suurta vuokaa, joten käytimme uunipannua.

Jauha pippurit, juustokumina ja fenkolinsiemenet morttelissa. Hienonna persilja. Litsaa ja kuori valkosipuli ja leikkaa se pienehköiksi paloiksi. Sekoita kulhossa jauheliha, munat, korppujauhot, valkosipuli, mausteet ja persilja. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia.

Leikkaa tomaatit 4 lohkoon ja poista niistä siemenet. Paloittele tomaattien lihat ja laita palat kulhoon. Leikkaa selleri ja vihersipuli pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon. Litsaa ja kuori valkosipuli ja leikkaa se pienehköiksi paloiksi. Sekoita se ja kaprikset tomaattitäytteen joukkoon.

Laita täytettä esipaistettujen kurpitsien koloihin. Nostele lihapullat täytteen päälle. Laita loppu täyte lihapullien koloihin ja pullien päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä. Paista 180 asteessa noin 45 min.

20150928-_DSC8688 20150928-_DSC8689

Jaksoimme syödä toisen puolikkaan. Toisen sopii varmaan kivasti lounaaksi joka kylmänä tai lämmitettynä. Hyvältä maistui, kuten mustien aussievauvojen iltapäiväruoka eilen.

20150927-_DSC8622

16 vastausta artikkeliin “Kahden kilon kesäkurpitsa

  1. Ohoh! Melkosen kokonen kesäkurpitsa. Tykkään kovasti, helppoa grillailla kesällä, ja syksyllä passaa keittoihin ja paistoksiin. 🙂

    1. Yleensä tykkään mahdollisimman pienistä kesäkurpitsoista sillä olen ollut sitä mieltä, että maku katoaa kasvamisen myötä ja rakenne muuttuu höttöiseksi. Tämä kotikasvatettu yksilö oli kyllä kiinteä ja maukas suurenakin.

        1. Välitän ihastelun söpöläiselle :).
          Odottavan aika on pitkä… kotona pitää tehdä vielä erinäisiä suojaustoimenpiteitä seuraavan reilun kolmen viikon aikana.

  2. Lihapullilla täytetty kesäkurpitsa on nerokasta 🙂 Onko teille muuttamassa tuollainen ihana karvainen kaveri? Taitaa tulla vauhdikas ja vilkas syksy 🙂

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s