Ajeltiin viikonlopun viettoon Kanta-Hämeeseen ja käytiin Riihimäellä kisaamassa rally-tokoa. Ohjaajan vire heilahteli jo ennen lähtöä moneen kertaan suuntaan jos toiseen koirasta riippumattomista syistä. Kisapaikkana oli Dog Inspiration -areena, jonka kenttäosa saa kehuja hyvästä alustasta ja lämpimyydestä. Halli oli päivän järjestelyillä kisakäyttöön kovin ahdas: käytössä oli vain yksi ulko-ovi, ulkokengät piti jättää pieneen eteiseen ja toimisto/kahvioalueella, johon olisi voinut järjestää pienen lämmittelytilan, oli järjestäjien koiria häkkeineen. ”Lämmittelin” Armaksen kanssa +3 asteen vesisateessa hämärtyvässä iltapäivässä pihalla ja kurkkasin halliin sisään klo 15:20. Rataan tutustumisen piti alkaa 15:30. Hyökkäsin sisään ja totesin, että tutustumiskierros oli menossa jo puolivälissä. Mainitsin asiasta tuomarille, joka ei kovin kummoisesti asiaan reagoinut. Etuajassa aloitettaessa on yleensä tapana varmistaa, että kaikki ovat paikalla.

Oman vuoron odottelu vaati nakkipalan jos toisenkin. Ennen meitä radalla ollut koira oli hieman irtonainen ja odotin, koska se singahtaa kehästä nenille. Meidän jälkeen suoritusvuorossa ollut koirakko pyrki koko ajan turhan lähelle pienen pienellä odotusalueella.

Rata meni muutamaa pikku juttua lukuunottamatta mukavasti. Vasemmalla peruuttaminen on ollut viime aikoina kovin vinoa. Yritin varmistaa pakitusasentoa ja peruutin itse liian hiljaa -3p. Kahdesta käännöksestä istu-vasen-istu ja viivästetty oikea saatiin -1p (vino). Päivän saalis siis 95p ja toinen kiinnitys rallyvalioon. Taitava Armas.

Ennen kisaa lenkkeiltiin Kiikkaranharjun ympäristössä. Märkää. Märkää.IMG_2673IMG_2675IMG_2676

2 vastausta artikkeliin “Marras-rallyilya

Mitä mielessä?