Joulukuu on tonttujen aikaa: sekä kirjahyllyssä

että lasten mielissä. Tiistaina salilta tullessani takanani käveli mies noin 5-vuotiaan tyttönsä kanssa. Tyttö kitisi  ja sai nopeasti huomautuksen, että pitää olla kiltisti, muuten tontut kuulevat. En voinut olla sanomatta, että kyllä joulukuu on lapsille vaikeaa aikaa. Mies oli sitä mieltä, että se on oikein hyvää aikaa. Tänäänkin keskustelin salille mennessä talvesta, välihousujen muodossa. Uimasta tulossa ollut mummo selitti kovasti, kuinka näin kylmällä ja tuulisella säällä pitää olla pitkät alushousut. Farkkuja ja Devoldin villakalsareita riisuessani samainen mummo oli ihmeissään – oli kuulema luullut, ettei se nuorempi väki välihousuja käytä.

Voimailun ja viikkosiivouksen jälkeen oli nopean pastan aika. Ohje on alunperin Barilla-paketin kyljestä. Alkuperäisessä ohjeessa on valkosipulin sijaan sahramia.

Kesäkurpitsa-katkarapu-pasta:

  • 3 pientä kesäkurpitsaa
  • 100 g katkarapuja (pakasteesta kun muita on vaikea saada)
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 1/2 rkl konjakkia
  • 200-250 g spaghettia

Leikkaa kesäkurpitsat rinkuloiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Paista oliivi- tai auringonkukkaöljyssä. Ota pois pannusta. Lämmitä (puolisulaneet) katkikset ja lisää konjakki. Lisää kesäkurpitsat ja lopuksi kypsä spaghetti. Direktiivejä rikkova voi halutessaan raastaa Pecorinoa tai Parmesania annoksen päälle.

Yksi vastaus artikkeliiin “Talvitunnelmia

  1. Näyttää hyvältä – ja nopealta. Onnistuu varmaan yhdelläkin kädellä 🙂

Mitä mielessä?