Puuhapäivä on mukava päättää lattialla makoiluun ja pyöräilyn seurantaan. Pariisi-Nizzassa oli sateinen etappi ja Tirreno-Adriaticossa mukavamman näköinen kevätkeli ja huikea loppunousu. Kyllä on muuten Tyler Farrarilla tänä vuonna hyvät oltavat, Thor Hushovd vetomiehenä!

Klassikkokisoja odotellessa pysyin tänään leipomusten suhteen klassikkolinjalla ja tein kauralastuja. Päivän lasagnen valkokastikkeen teimme Eliksiiri-vuohenmaidosta, kiitokset mip:lle vinkistä.  Maitokupposetkin (petits pots de crème) valmistuivat tällä kertaa pelkällä maidolla, Kaskikansalla.

Kauralastut:

  • 100 g voita
  • 3,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl (ruoko)sokeria
  • 1 muna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet. Vaahdota muna ja sokeri. Lisää leivinjauhe ja jauhot. Lisää kaurahiutale-voi-seos. Nostele nokareita pellille leivinpaperille (50 cm levyisen uunin pellillä 12 kpl, yhteensä lastuja tuli 30 kpl). Paista 175 asteessa 8-10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä hetken ennen kuin irrotat lastut paperista.

Päivän ulkoiluna kävimme hiihtämässä vapaata, viime viikonlopun tapaan Vaajakosken kympillä. Eilisen kostean lumiräntäsateen ansiosta hiihtolenkistä tuli tasapainoharjoituksen lisäksi voimaharjoitus. Polvien kanssa keskustelu sujui samaan tyyliin kuin lähiviikkojen muillakin lenkeillä: korjattu jalka on tyytyväinen ulkoiluun (vaikka väsyykin siitä, luistelusta varsinkin jänteitä ”menettänyt” sisäsivu) ja toinen kitisee.

Mitä mielessä?