Pilatestunnin jälkeen teki mieleni leipoa jotain pientä illan jälkkäriksi, joten jääkaapissa sulamassa olleet kohmeiset mustikat pääsivät rahkan sijaan uuniin. Tein tavallisesti käyttämääni muffinssitaikinan ohjeeseen vaikka mitä muutoksia. Uusi versiokin toimi teknisesti moitteettomasti ja maistuu varsin hyvältä.20150114-_DSC6212

Aineita mitatessani huomasin, että ”perussokerimme”, mustassa kilon pussissa myytävä luomuruokosokeri painaa 100g/ 1dl kun tavallisen hieno-/kidesokerin painoksi ilmoitetaan 85-90g/ 1dl.

Mustikkamuffinssit (6 isoa):

  • 1 muna
  • 60 g voita sulatettuna
  • 150 g rahkaa (10% rasvaa)
  • 180 g vehnäjauhoja (3 dl)
  • noin 1/2 dl hyvää hunajaa
  • 150 g vaaleaa ruokosokeria (1 1/2 dl)
  • 1 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa
  • 3 dl hieman kohmeisia mustikoita
  • 6 vihreän kardemumman palkoa

Avaa kardemumman palot ja hienonna siemenet morttelissa. Vispaa munat ja sulatettu voi kierrevatkaimella.  Lisää hunaja ja sokeri ja vispaa hetki. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, vanilja ja kardemumma. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele mustikat taikinan joukkoon.

Laita taikinaa voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa 25-35 min riippuen mustikoiden lämpötilasta ja uunin nopeudesta. Meillä kesti tänään 35 min.

8 vastausta artikkeliin “Mustikka-kardemummamuffinssit

  1. Herkullisen näköistä, jälleen kerran. Mielenkiintoinen huomio tuo luomuruokosokerin paino. Käytän itsekin sitä paljon ja ennen en ole huomannut tuota.

    1. Kiitokset. Meillä on käytetty tuota sokeria vuosia ja olen milloin mitannut sen deseinä, milloin punninnut, mutta en ole huomannut pientä painoeroa tavissokeriin.

  2. Ai niin,ja kiitos tuosta että laitoit luomuruokosokerin erilaisen painon tänne,.Itse kun käytän lähes aina sitä;valkoista sokeria en käytä lainkaan.

Mitä mielessä?