Armaksen päiväkirjasta: ”Pääsin Laajavuoren takametsiin sekä eilen että tänään. Eilen mukana oli Aijan porukka, tänään piti rypeä lätäköissä yksin. Emännän mielestä se oli varsin mukavaa siivouspäivän puuhaa. Olen muuten nykyisin aika kiltti tassupesussa. Laitan (ainakin vasemman etu)tassun vapaaehtoisesti pesuvatiin. Siitä saa tietysti namin. 20160603-_DSC611720160603-_DSC6133IMG_1206IMG_1207kuva 1-3kuva 3-4Emäntä teki taas jotain piirakkaa. En saanut maistaa, mutta sain sentään nuolla voit kädestä vuoan voitelun jälkeen. Sanoivat, että piirakka oli semmoista kuin Sveitsissä ja tosi hyvää.”20160604-_DSC6142

Rhabarberwähe

POHJA:
  • 125 g mantelimassaa
  • 125 g voita
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna

Nypi mantelimassa, voi ja jauhot sekaisin. Lisää muna ja tee taikinasta pallo. Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja nosta se kaulimen avulla voideltuun piirakkavuokaan.

TÄYTE:
  • 450-500 g raparperia (paino kuorineen)
  • 1 rkl Kirschiä + 2 rkl vaaleaa ruokosokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2-3 munaa (meillä oli 3 tosi pientä)
  • 5 rkl (3/4 dl) vaaleaa ruokosokeria
  • 1/4 tl jauhettua vaniljatankoa

Kuori ja paloittele raparperit. Laita palat kulhoon, lisää sokeri ja Kirsch. Anna maustua hetki (taikinan jääkaapissa olon ajan). Laita raparperit pohjan päälle.

Vatkaa munat, sokeri ja vanilja kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Lisää kerma ja raparperikulhon pohjalle jäänyt neste. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 min (kunnes pinta saa sopivasti väriä). Anna jäähtyä.20160604-_DSC613420160604-_DSC613620160604-_DSC6138

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s